Hétfő
2018-07-16
4:33 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Meditáció

  White Eagle a meditációról  A meditáció titka: túllépni minden gondolaton. Ne próbálj meg kigondolni egy utat ami valamihez, vagy valahova vezet. Igyekezz inkább túljutni a gondolatok felszínén. Az elme nyugtalan gondolathullámzásán túl megtalálod a Csend világát. Ha ezt elérted, elengedhetetlenül szükséges számodra a formák vizualizálása vagy teremtése. Ennek okáról hamarosan szó lesz, de előbb azt javasoljuk, hogy minden gondolatodat, minden vágyadat és minden imádat irányítsd Isten Jelé, mert a meditáció elején magasabb tudatszintre kell emelkedned, és ily módon kapcsolatot teremtened felsőbbrendű éneddel és lelki (kauzális) testeddel. Ebben a testben van elraktározva mindannak a jónak az emléke, ami előző életeid során épült be lelked templomába Ezért olyanfontos elérni a lelki vágy magas csúcsát már a meditáció elején. Más szóval: fel kell emelned tudatszintedet az alsó asztrális, az asztrális, az alsó mentális és a mentális szférákon túl a kauzális szféra szintjéig, amit egyesek Krisztustudat szintjének neveznek. Ekkor már nem vagy személyiséged rabja, és eggyé válsz a végtelen élettel Ezt nevezik kozmikus tudatélménynek, de ez nem azt jelenti, hogy elveszíted individualitásodat. Ez téves felfogás, amiben sajnos sokan osztoznak. Ami valójában történik, az a kis egyéni én kitágulása, ami megnyitja számára az egész univerzumot. Ebben a pillanatban nem léteznek többé korlátok, és a lélek tudomást szerez létezésének minden síkjáról."

  „Ezért tanultuk meg, hogy először elérjük a mennyeket, és azután minden elérhető. Ezért ösztönöznek bennünket arra, hogy kövessük az emberi és isteni szeretet fényét, mert ez az egyetlen igaz fény, ami a kis ént felemelheti, hogy felsőbbrendű énjével egyesüljön. Ebben a pillanatban egyesül a tobozmirigy és a hipofízis energiája, és az eredmény a tudat csodálatos kitágulása. Az a lélek, akinek földi teste és földi feladatai vannak, nem maradhat végleg ebben az emelkedett állapotban. Vissza kell térnie a földi világba, de magával hoz valamit abból a ragyogásból, ami átitatta. A Biblia több helyen is említi a kozmikus tudat elérését. A legnyilvánvalóbb leírás Jézus megdicsőülése. (Lukács, 9:28; Márk, 9:2; Máté, 17:1, ahol a magas hegy a meditációban - vagy imában - elért megváltozott tudatállapot szimbóluma.) Pál apostolt is említi, akit mintha villám sújtott volna. Ez is az isteni megvilágosodásnak és a kozmikus tudat felébredésének példája."

   

  „Talán azt gondolod, hogy egy ilyen tudatállapot rendkívül távol áll tőled, de tévedsz. Annak, hogy az emberek ezt ritkán érik el, az az oka, hogy anyagi vágyak súlya alatt roskadoznak, saját útjukat kívánják járni, és elméjük állandójelleggel szolgáltatja a jobbnál jobb kifogásokat arra nézve, hogy miért is akarnak megmaradni a világi dolgok állapotában. Ha el akarod érni a csúcsokat, lelkednek követnie kell a Legmagasabb utáni vágy útját. Nem kell ehhez olyan sok idő, ha a lélek határozott és céltudatos. Sok példa van erre. Szentek, akik elérték vágyaik célját. Ehhez azonban fel kell adnod minden önző vágyadat és ez a legnehezebb, mert a Föld vonzereje erős. Ennek is célja van, mert erősíti a lelket, aki igyekszik legyőzni a Föld vonzását." 

  „Amikor meditálsz, engedj lehullni magadról minden földi, anyagi világgal kapcsolatos gondolatot, és irányítsd figyelmedet Istenre és az ő fiára, Krisztusra. Add át magad az isteni Fény vonzásának és igazságának. Maradj egy ideig e mennyei imádat állapotában - ami kezdetben egy-két perc lehet - majd kezdheted a vizualizálást." 

  „Kezdetben, amikor meglátsz valamit a belső síkokon, földi elméd azt fogja állítani, hogy ezt csak te találtad ki. Azt fogja állítani, hogy az egész csak képzelődés, valójában nem létezhet, és becsapod magad! Ez az alacsonyabb rendű elme módszere, de az igazság az, hogy a legelevenebb képzelőerő sem képes létrehozni valamit, ami valójában nem létezik. Talán azt gondolod, hogy képes vagy rá, de ha vizualizálsz egy képet, azt csak saját lelked anyagából hozhatod létre. Ha a kép a lelkedben él, akkor pedig léteznie kell és igaz. Nem teremthetsz valamit, ami nem létezik, mert akkor lelkedben sem létezne, és nem volna miből megteremtened. Ismételten emlékeztetünk arra, hogy minden, aminek fizikai, anyagiformája van, a teremtő képzelőerő terméke. A tárgyak eredetileg az emberek gondolatvilágában vagy fantáziájában léteznek, és később elkészülnek a fizikai világban.

  Ugyanúgy a természet is a teremtő képzelőerő megnyilvánulása, vagy kifejezése. Ebben az esetben olyan lények fantáziájáról van szó, akik Isten szolgálatában állnak. Magasan fejlett angyali lények állandó jelleggel dolgoznak azon, hogy a Földet színpompás ruhába öltöztessék. Ez az, amit ti természetnek neveztek. Sajnos az ember néha visszaél a teremtő képzelőerő erejével, és kegyetlen, szépnek aligha nevezhető dolgokat hoz létre. De ettől függetlenül kivétel nélkül minden forma a fantázia, vagy a lelki teremtés eredménye." 

  „Egy napon fizikai test nélkül fogsz élni, és akkor megteremtheted, és ellenőrzés alatt tarthatod saját állapotodat és környezetedet. Most még nem érted, hogy ami lelkedben van, azt - öntudatlanul ugyan - a magasabb világokban már megteremtetted. Amikor fizikai testedet elhagyod, olyan környezetbe kerülsz, amit saját lelked teremtett a magasabb világokban. Ezért vannak, akik elég kellemetlen „helyre", vagy létállapotba kerülnek, mert saját lelki világuk olyan. Mások gyönyörű környezetben találják magukat, mert ez az, amit lelkük anyagából a fantázia erejével megalkottak. Minden, amit gondolsz, és ez által teremtesz ebben a világban és a magasabb világokban: él és létezik." 

  „Azért félsz annyira a fantáziától, mert nem érted, hogy mi az valójában. Ezért amikor meditáció közben előző életeidből származó eseményekkel találkozol (egyesek közületek minden bizonnyal találkoznak majd ilyen képekkel) ne kínozd magad olyan kérdésekkel, hogy: Vajon mindez csak a képzelet játéka? Én találom ki ezeket?

  Mindez csak földi tudatod működése, ami nagy előszeretettel pusztítja a lélek virágait. Előző életeidből származó emlékeid forrása a mennyei (vagy kauzális) tested temploma. Mindaz, ami jó volt előző életeidben: itt van, de az, ami sötét és nemkívánatos, feloszlott és eltűnt." 

  „Amikor képeket látsz vagy „fantáziálsz", ha tisztán látod őket, akkor lelki tisztánlátó képességedet használod.

  Érted-e, hogy víziód anyaga, a fantáziakép már lelkedben van? Ha nem ott lenne, nem tudnád előhívni."

  „így hát, amikor meditálsz, célozd meg a legmagasabbat, a ragyogó Fényt, a lelki Napot. Nem tévedhetsz rossz útra, ha abból az igazságból és abból a szeretetből indulsz ki, ami benned van. Magasabb tudatállapotban végtelen sok helyet látogathatsz meg, gyönyörű, templomokat, amiknek építéséhez lelked korszakokon át hozzájárult. Ha meditáció közben nem használod a fantáziádat, lehet, hogy feldereng előtted valamifény és valami belső nyugalom, de fejlődésedben stagnálni fogsz. Akaratodat át kell ültetned a gyakorlatba. Akaratod segítsen előre haladni egy fantáziavilágban, és lassan megnyilvánul előtted az igazság, hogy az a világ, amit meglátogatsz: valódi és igaz. Keressd azokat a dolgokat, amik szépek és isteniek, és akkor nem kell félned. Életed kifog tágulni, lelked szép lesz mások szemében, és az emberiség igaz szolgálója leszel."

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-01-17)
  Megtekintések száma: 595 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: