Hétfő
2018-07-16
4:34 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Honnan tudod, hogy áramlik az energiád

  Honnan tudod, hogy áramlik az energiád?

  A megfelelő érzékenységgel és ha tudod mire figyelj, saját magadon érzékelheted.

  Amikor akadálytalanul keresztül áramlik rajtad, az nagyon jó érzés. Erősnek, energikusnak, magabiztosnak érzed magad. Ezek az érzések nem azért vannak jelen, mert te éppen egy célt szeretnél elérni és szükséged van rájuk, hanem természetes módon jelennek meg.

  Úgy tudnám leírni, a te természetes magabiztosságod, a te természetes jó érzésed, életkedved és örömöd érzed, ami nem kapcsolódik konkrétan most semmihez, csak van.

  Ez egy nagyszerű érzés, örülni az életnek és érezni a helyedet benne.

  Miért éled át olykor ezt az élményt?

  Mert abban a pillanatban végre nem a fejedben vagy a félelmeidben tartózkodsz, nem gondolkodsz és aggódsz vagy próbálsz valamit megoldani, hanem néhány pillanatra eredeti önmagad vagy.

  Amikor ebben az állapotban vagyunk, akkor a saját energiánk képes átáramolni rajtunk, ami amúgy egy természetes folyamat. A saját energiánkról van szó, ami korlátlanul rendelkezésünkre áll.

  Honnan jön?

  A lényünkből, a Mindenségből. Odakint minden energia, ami folytonosan áramlik és mozgásban van. Amit tudni érdemes róla, hogy teljesen semleges.

  Az ember a tudat, ami képes behívni és megformálni az energiát. De még mielőtt megformálnád a gondolataiddal, megfigyelheted, ahogy átáramlik rajtad. Egyszerűen ott van és te fürdesz benne.

  Amit érzel ilyenkor, az a szeretet. Akik átélték, talán az élet nagyszerűségét emlegették vagy Isten szeretetét érezték. Valamit, ami mintha Földön túli érzés lenne és ha innen nézzük az is. Képes átáramlani rajtunk és hajlandó bármilyen formát ölteni, amit csak szánsz neki. (fontos megjegyezni, hogy nem gondolkodással)

  Ez az energia ekkor a tiéd és senki másé. Nem hiányzik senkinek, nem veszed el mások elől, ez a te rendelkezésedre áll korlátlan mennyiségben. Mivel folyton visszatér hozzád, soha nem fog elfogyni.

  Miért nem használjuk avagy ki használjuk a rendelkezésünkre álló energiát?

  Nos, a válaszom nem. Nagyon kevésszer nyúlunk ehhez az eszközhöz, sokkal inkább a gondolatainkban és fizikai erőnkben bízunk. Szeretjük elvágni magunkat ettől az energiától, amit egy gondolattal meg is tudunk tenni és úgy élni, hogy csak magunk fizikai valóságára számíthatnánk.

  Ez nem baj, mert ebből sokat tanulhatunk, de amikor már úgy érzed elég volt, amikor már nem érzed jól magad az életedben, akkor vissza kellene hívni, tudni kellene használni. Azért nem nyúlunk ehhez az eszközhöz, mert olyan régen nem használtuk, hogy már fogalmunk sincs arról, hogy itt van.

  Mit is jelent áramlásban lenni?

  Mit jelent, amikor behívod ide az energiáidat, ami rendelkezésedre áll, hogy téged szolgáljon? Mi milyen érzés dolgozni vele? Nos, ezek ma elég misztikus fogalmak és valljuk be, logikával értelmezhetetlenek.

  Én magam úgy érzem, nem az elménk a legnagyszerűbb eszközünk, sokszor belegabalyodik életünk kérdéseibe. Nagyon nehéz kitalálni gondolkodással, valóban mi a legjobb nekünk, mit is szeretnénk megélni. Gondolkodással nem tudjuk kitalálni mi rejlik bennünk igazán belül és nem tudjuk mitől lennénk igazán boldogok. Az elme nincs kapcsolatban a potenciáljainkkal, a lelkünkkel, pusztán emberi igényeinket képes felismerni és kielégíteni. Ezért szól a legtöbb ember élete, az emberi igények kielégítéséről.

  Tudjuk, hogy a lelki és szellemi igényeink is vannak. Sokszor az a biztonság, hogy van mit ennünk, van biztos fedél a fejünk felett vagy a biztos anyagi háttér, nem minden és „felsőbb” szintű igényeink kielégítésére nem nyújtanak garanciát. Azt hiszem a modern világ betegségi éppen ezen a ponton mutatkoznak meg. Az anyagi biztonság nagyszerű, de van tovább is.

  Ma nagyon sok fiatal nem tud mit kezdeni ezeken a felsőbb szinteken önmagával, önismeret híján, sokuk furcsa külsővel rendelkezik és önromboló szokásokat vesz fel, külsőleg mindenkire szeretnének hasonlítani, de belül nagyon el vannak veszve. Azt hiszem kevés igazi példakép van előttük, ez is egy ok lehet.

  A depresszió is egy viszonylag új betegség, ami a lelki szintű problémákkal kapcsolatos. Az a sok dráma amit átélünk, amikor az emberek szinte kifordulnak önmagukból, boldogtalanok, céltalanok, mert belül üres az életünk. Természetesen nagyon sok mindent csinálnak, de a legtöbbször gépiesen cselekszenek, az értékrend, amit követnek, nem az övék.

  Ez számos problémát, betegséget szül. Leginkább boldogtalanságot, az emberek betokosodnak a dolgaikba, ez is nagyon jellemző manapság. Sok ideges, környezetétől és önmagától elidegenedett, frusztrált embert lehet látni az utcákon. Ezeknek az embereknek a lelkük szenved.

  Lehetne ez másképpen is:

  Amikor átáramlik rajtunk az energiánk, akkor sok szinten mozdulnak meg bennünk a dolgok. A szellemi részünk inspirált, a lelki, érzelmi részünk is telített, sok minden áramlik át rajtunk és emberi énünk is sok feladatot kap.

  Azért vagyunk ekkor sokkal boldogabbak, mert minden szinten megmozdul bennünk valami, amit ráadásul nagyon közel érzünk szívbéli vágyainkhoz. Ezek az energiamozgások a belsőnket is megérintik és mikor nem csupán egy anyagai cél motivál, másként érez és cselekszik az ember.

  Ha már áramlásban vagy mi az, ami megakaszthat?

  Gyakorlóként számtalanszor tapasztalom, hogy újra és újra elakadok az áramlásomban. A túlzott gondolkodás, az útközben felmerülő félelmek, aggodalmak, mind egy pillanat alatt megszüntetik az áramlást és a régi, kissé szűk emberi gondolataim között találom magam.

  Meg kell tanulni, itt mások a szabályok!

  Ha áramlásban vagy, meg kell tanulni másként működni, a gondolkodás helyett az érzékelésnek nagyobb szerepet kell kapnia. A félelmeinknek el kell tűnniük, a legtöbbjük úgyis csak játszma és sok mindent el kell engednünk. Az elménknek is meg kell szokni új szerepét.

  Miért?

  Mert nincs szükség arra, hogy mindent kitalálj, mindent részleteiben irányíts, bővel elég, ha az áramlásra figyelsz és tereled a dolgokat, amik megérkeznek hozzád. Rábízhatod magad az intuíciódra. Sok lehetőség a semmiből bukkan fel, mert elkezdesz mágnesként viselkedni.

  Igen ez kissé elcsépelt és már annyian mondták, de annyi biztos, egy sikeres ember még sikeresebb lesz. Ha valamit működtetsz és jól csinálod, akkor egyre többet és jobban fogod tudni csinálni, mert már a kis újadban van. Itt is erről van szó tömör lényegében, nem hókuszpókuszról.

  Amikor a saját energiádat átáramoltatod magadon, garantálom, hogy másként indul a napod és ezt konkrétan érezni is fogod abban a pillanatban. Persze miután elengedted a kételkedést, a félelmeidet és azt, hogy mindent szeretnél megérteni. Ezek után valóban könnyebben megy és ha másért nem, a boldogságunk vagyis az önmagunkra találás miatt érdemes megtenni.

  Hogyan?

  Rá lehet érezni az „ízére”.

  Ha kellő nyitottsággal rendelkezel, ha magadban érzed milyen az, amikor átáramlik rajtad az energia. Ha el tudod engedni magad, el tudsz annyira lazulni, hogy az áramlás megtörténhet, ha túl tudsz lépni az elméden egy időre vagyis nem gondolkodsz folyton, akkor jó úton vagy.

  A pillanatban kell maradni, túllépni az akaráson és lélegezni.

  Ezek egyszerű dolgok, mindenki által elérhető, mégis sokszor tapasztaltam magamon is, hogy gyakorlat híján kihívást tudnak jelenteni.

  Egyedül is működik, amolyan csináld magad módon, de ahogy egy kedves ismerősöm mondta, mindenre rájönni, sokszor nagyon sok időbe kerül. A légzés-foglalkozás, egy jó gyakorlat és tapasztalási lehetőség, ahol segítséggel lehet megszerezni a szükséges tapasztalatokat.

  Ha úgy érzed jó lenne együtt lélegezni,bármilyen ponton segítséget kapni vagy csak átélni a teljes ellazulást a következő időpont:

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-02-22)
  Megtekintések száma: 624 | Tag-ek(kulcsszavak): misztika, ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: