Kedd
2019-03-26
3:52 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [360]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 50
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Gyakorlat az elemi energiák harmonizálására

  Gyakorlat az elemi energiák harmonizálására

   

  Ez az év energetikailag elég megterhelő az ember számára. Olyan átalakulások zajlanak, melyek előkészítenek a változásokra és tudatszintünknek megfelelő megéléseken át ébresztenek rá igaz önvalónkra és feladatainkra.
  A felesleges ragaszkodások kioldása már évek óta zajlik, az elengedés szükségességét már mindenki érzi magában. Ha nem, akkor megmutatják neki
  Sokan ezt szétválasztásként ismerik, de igazából mindez egyetlen célt szolgál: levetni magadról minden álcát és idegen energiát, hogy végre meglásd Önnön Fényedet!
  Míg mások értékei és kívánságai szerint élünk, honnan is tudnánk mi is az, amit valójában mi magunk akarunk az élettől?
  Az Élet tükröt tart nekünk… de amíg álruhát hordasz, azt is látod meg benne. Ha pőrén, ahogyan Isten megteremtett odaállsz Önmagad elé és bátran szembenézel a Valósággal, csodálkozni fogsz.
  Sokkal szebbet, jobbat és igazabbat fogsz látni, mint amit most elképzelsz. 
  Az elvárások és megfelelni vágyások hamis képet adnak magunkról önmagunknak. Mindenkinek szánnia kell időt arra, hogy Önmagát megismerje, hogy őszintén gondolkodjon és érezzen önmagával kapcsolatban.
  De hát ki is ismer minket igazán? Hát a Teremtőnk!
  Ki az, aki pontosan tudja ki vagy valójában? Hát Isten! 
  Fűt-fát kérdezgetünk önigazolásokat keresve: Szerinted milyen vagyok? Lehet engem szeretni? Kedves vagyok? Jó ember vagyok? 
  Kérdezted-e már Teremtő Atyádat, Ő milyennek lát téged?
  Ha már megtetted, soha nem fog többé érdekelni, ki mit gondol rólad, mert megérted, mi a lényeged… Hogy mi az? Én nem árulhatom el, kérdezd Atyát
  Többször említettem már, milyen fontos, hogy a bennünket felépítő elemi energiák harmóniában és egységben legyenek bennünk. E rendszer tökéletes működése nélkül nem vagyunk képesek lehozni és megélni lelki feladatainkat és teremtő erőink is korlátozottak.
  Minden szintünkön isteni teremtő esszenciaként áramlik bennünk a Tűz, a Víz, a Föld, a Levegő és az Éter ereje.
  Ezek az elemi energiák működtetik az Élet magját bennünk. Mit is jelentenek nekünk ezek az erők testi és lelki szinten?
  Lássuk…

  A föld elem jelképezi életünkben többek között a stabilitást, a biztonságot, a megbízhatóságot, az állandóságot, az alapokat, az anyaföldet, a gyakorlatiasságot, a kitartást, a racionális gondolkodást.
  Felborult egyensúlya esetén ezek hiányozhatnak az életünkből, megjelenhet a változástól való félelem, a rugalmatlanság, zárkózottság, mogorvaság.

  A víz elem jelképezi életünkben többek között az érzelmeket: akiben hangsúlyos a víz elem, mélyen érez.
  Az elme és a test nyugalmát, az érzelmi folyamatok jelenlétét, a higgadtságot, stabilitást, oldottságot, befogadást, önfeláldozást biztosítja.
  A víz elemi energia túlsúlyban a többi energiához hasonlóan kibillentséget, így betegséget okoz. Ez lelkileg önzésben, mohóságban, bírvágyban, tompaságban, komorságban, lelki fájdalomban, nyilvánul meg.

  A levegő elem jelképezi életünkben többek között: a folytonos mozgásban levést, a mozgékonyságot, a könnyedséget, az alkalmazkodó képességet: Akiben hangsúlyos a levegő elem, ő mindent, mindenkit könnyen elfogad, bármilyen körülményekhez képes alkalmazkodni.
  Ihletet, a képzeletet, az ötleteket, a vágyakat ad.
  Az intellektust, a tudást, a szerteágazó figyelmet és érdeklődést segíti.
  Blokkja esetén viszont érzéketlen lehet mások igényeire és mindenkitől elvárja, hogy őhozzá igazodjon. 

  A tűz elem jelképezi életünkben többek között az akaraterőt, a szenvedélyt, a változást, a motivációt (hajtóerőt), a tekintélyt, a határozottságot, az indulatot, a lendületet, a vezetést.
  Így a tűzelem harmonikus megjelenése az emberben a kreativitásban és együttműködési készségében fejeződik ki. De a tűz gyorsan rombolóvá válhat, ha az ember a vágyait és a félelmeit nem oldja fel, ilyenkor az ember lázad, belső tűz hajtja arra, hogy az általa kívánt változást akár erővel is átvigye, és a tűz belülről emészti el az embert. 

  Az éter elem a teremtés sorrendjében az első.
  Lelki értelemben az éter minden kiegyenlítő és harmóniába hozó elem.
  A kontrollált éterrel élő ember helyesen és megfelelő mennyiségben kommunikál. A helyesen itt az igazul szót helyettesíti, a megfelelő mennyiségben pedig azt jelenti, hogy amikor információra van szüksége egy feladat megoldásához, akkor kérdez, amikor tőle kérnek ilyen információt, akkor válaszol, de kerüli a felesleges (az élet szempontjából hasztalan) kommunikációt.
  Az éter elem legnagyobb „ellensége”, az önmagam kifejezésétől való félelem.
  Az ember, aki igazul él, cselekszik, épp az éterelem által emelkedhet magasságokba, hiszen az éterelem minden másik elemet kontrollál, de őt kevésbé képes más elem kontrollálni. Ez a felszabadulás titka az őselemek szemszögéből. 
  Az Elemi erők gyakorlatát itt találod:
  Az elemeknek egységének van egy sajátos energiamintája. Ötágú csillagot (Életkerék) formáznak, de sokszor piramisként is hatnak. 

  A Piramis 4 alappontja egymással szemben a Tűz és a Víz, valamint a Levegő és a Föld. Csúcsa az Éter.
  Ez a piramis (ötszög) forma sokszor kerül hangolásra az emberben különböző módokon.
  Ebben az évben Fénykeresztként aktiválódnak újra. Ez azt jelenti, hogy a függőleges tengelyünkbe felülről a Levegő állt, alulról a Föld. Ezt a Föld-Levegő tengelyt már tavasszal hangolták… elengedés gyakorlatokkal. A túl sok ragaszkodást, a negatív föld erőket feloldották, hogy a középpontba (Éterbe) kerülhessünk. A túl sok elhangolódott levegőt (spirituális ego), az alázatra tanítással kioltották, felismerést hozó helyzetekkel, nehogy elszálljunk.
  Sokan még most is ennek a beállításnak a folyamatában vannak.
  De nyár eleje óta a vízszintes, Tűz-Víz tengelyünket is állítják. Gondolati és érzelmi aspektusaink harmóniába hozatala a cél. A férfi és női energiák – yang és yin erők egysége – a teremtés kerekének harmonikus mozgása tud minket előrevinni az Új korba…
  A most működő isteni tisztító-tűz kiégeti belőlünk sejt szinten azokat a blokkokat, melyek már nem vihetnek előre minket. Ezért néha túl sok feszültség, ingerültség halmozódik fel bennünk, ha ezt a tüzet nem tudjuk uralni. Ilyenkor megmagyarázhatatlan harag-szerű energia, belső lobbanás lesz úrrá rajtunk.
  Ezért kell becsülnünk és fogadnunk a víz elem harmonizáló, a túllobbanó tüzet kontrollálni tudó energiáit. Meg kell hallanunk lelkünk hangját, hiszen a lélekenergia is víz elemű.
  A teremtő erő robbanó, tűz elemi energiáit harmóniába kell hoznunk lelkünk finom, iránymutató fényeivel. Nincs kiáradás befogadás nélkül, de nincs születés sem megtermékenyítés hiányában. E kettő együtt ÉL! Meg kell találnunk energetikai szinten is az egyensúlyt, mikor a mérleg nyelve a helyére áll. Így a vízszintes tengelyünkön is középre, az Éter egyensúlyi állapotába kerülhetünk.
  Így lesz a Fénykereszt bennünk a Középpontban! A Szívünkben! Isteni Lényegünkben!
  Ezt akkor érhetjük el, ha hitünk és szeretetünk tiszta és erős. Energetikai tereink pedig mentesek a zavaró, lehúzó, elhangoló erőktől. 
  Ha bármi zavar téged magadban, először is kérdezd meg: 
  - Tanít még engem ez a dolog? Segíti utamat, fejlődésemet? Jó ez így nekem? – most válaszold meg magadnak. 
  Ha jó, mert tanít, fogadd el és tekints rá így, tanítódként. Ha már nem jó, nem tanít, jelentsd ki, hogy nincsen rá szükséged és elengeded.
  Ekkor csak hagyd, hogy ez az érzés, gondolat, dolog vagy személy eléd álljon, megnyilvánuljon benned. Ismerd fel! Bocsáss meg és mondd:
  - A mai napon felismertem, hogy nincsen már rád szükségem, már nem tudsz engem tovább segíteni. Köszönöm, hogy tanítottál, de most elengedlek. Szabad vagy és én is szabad vagyok. Helyedet töltse el bennem a Szeretet és Isten Akarata… 
  Ha elengeded a felesleges terheket, és ahogy mondani szoktam, a hátizsákodból kiteszed a nehezékeketJ, erődet isteni céljaidra tudod fókuszálni.
  Fontos, hogy minden nap tisztítsd meg magad a negatív energiáktól.
  Innen letöltheted a megtisztító meditációt:
  Fontos, hogy minden nap megerősödj Hitben és Szeretetben!
  Ezért nap mint nap, tégy egy önzetlen dolgot és lásd annak az örömét, akin segítettél. Örülj vele te is! Ez megerősít téged Hitben és Szeretetben!
  Kérd Atyádat, adjon erőt és segítsen, hogy a Hit és a Szeretet tiszta lehessen benned!
  A Hit imája:
  Pusztai Orsolya
   

  Álló helyzetben végezzük a gyakorlatot. Becsukjuk a szemünket és kis terpeszben megállunk. Megkérjük az Angyalokat hozzanak elénk egy arany zsákot (megjelenítjük gondolatban a zsákot amint két oldalt 2 angyal áll mellette és fogja a zsák nyitott száját).

   

   

  Az alábbit mondjuk:

  -          Kérem, hogy minden negatív, elhasználódott elemi energia, amire nincs szükségem, bárhol is található bennem, álljon ki belőlem itt és most az előttem lévő fényzsákba! Testem minden részéből és minden síkomról álljanak ki belőlem itt és most ezek a számomra nem hasznos elemi: föld, víz, tűz, levegő és éteri energiák! /Tudatosan segítsük a kiállást, figyeljünk a kiáramlásra, tudatunkat fordítsuk érzeteinkre és várjuk meg amíg kijön aminek ki kell jönnie. Ha valahol elakadást érünk, gondolatban mondjuk ki: elengedem, ami felesleges számomra./
   
  Azt fogod érezni, hogy csipkedés és bizsergés járja át azokat a részeidet, ahonnan ezek az energiák áramlanak kifelé! Jön ki a fejedből, vállaidból, hasadból, lábadból, még a talpadból is. Érzed, mindenhonnan áramlik kifelé. Van ahol hideg, van ahol forró érzés kíséri. Általában ami már elhasználódott az hideg, ami meg túl sok, ott meleg szokott lenni. Érezd, ahogy a hátadból is jön kifelé. A nyakadból, gerincedből, belülről is mindenhonnan, még körülötted is tisztul az energiatered…
   
  Engedd csak el, addig engedd, amíg érzed az áramlását.
   
  Közben azt is gondolhatod: köszönettel elengedem, nincs már rá szükségem.
   
  Ezzel kicsit meggyorsítod a folyamatot. Ha érzed még az energiák távozását, csak hagyd teljesen kiáramlani…
   
  Ha a kiáramlás megállt, a szíved fényét odaküldöd a zsákhoz /miközben megnézed a zsákban a mindenféle energiát/ és azt mondod szeretettel:
   
  -          Köszönöm szépen. Kívánom, hogy a zsákban lévő összes energia a Szeretet erejében változzon most jóvá. Legyen itt mind pozitív, jó energia. /Láthatod, ahogy kifényesedik a zsák tartalma./
   
  Most gondolatban bekötöd a zsák száját és megkéred az angyalokat :
  -          Drága Angyalok! Tisztelettel kérlek titeket, vigyétek el ezeket az energiákat oda, ahová valók! Köszönöm szépen.
   
   

  Most, hogy megtisztultál, feltöltheted magad a pozitív elemi energiákkal, melyeket a kezeddel (fizikai és gondolati kezeddel egyaránt) fogsz beinteni energiateredbe.

  Kép

   

  Először a Föld-elemet fogod begyűjteni.

  Hívd a Föld elem Arkangyalát Urielt, és a Föld elemi-energia Szellemét, hogy segítsen.

  -          Tisztelettel kérem Uriel arkangyalt és a Föld-elem Szellemét segítsen feltöltekeznem pozitív föld elemi energiával, ott és úgy, ahogyan arra szükségem van.

   
  Most fizikai kezeddel egy lentről felfelé tartó, emelő /lapátoló/ mozgást kezdesz, és közben elképzeled, hogy lenyúlsz a földbe és felemeled a Földenergiát magadba, de csak a gyökér csakrádig. Közben tudatosítod, hogy a Föld-energiát emeled.

  Érzed, ahogy jön fölfelé benned… Lassan húzod, nem kell sietni. Már a térdedig ér, de húzod, emeled följebb. Érzed, ahogy ez a Föld-energia eltölti a lábaidat egészen a gyökér csakrádig. Ekkor már a gyökércsakra szépen befogadja és elosztja. Érezni fogod, amikor már feltöltődtél vele. Egy teltség, melegség érzés lesz benned. Érzed, hogy elég, mert szíved mindig jelez…

   

  Kép

  Most egy újabb elemet szólítunk és intünk be.

  Hívd a Víz-energia arkangyalát és Szellemét.
  -          Tisztelettel kérem Gábriel arkangyalt és a Víz elemi energia Szellemét, segítsen feltöltekeznem a Víz elemi energiával, annyival, amennyire szükségem van.
   

  A csípőd magasságában, két oldalról egyenesen elkezded beemelni a Víz-elemet, a 2. csakra magasságába, köldök alá. Érzed, ahogy kezeiddel karoló mozdulatokat végzel, jön hozzád a Víz-energia. Húzod magadhoz két oldalról be a vizet… /Hasonlót csinálunk ahhoz, mint mikor tóban, csípőig érő vízben állva jólesően simogatjuk a vizet és magunk felé húzzuk./

  Érezd, ahogy tölt. Tölti a csípődnél, alhasadnál, vesetájékon. Kicsit hűvös érzés, olyan mintha körbe-körbe elkezdene áramolni hullámosan.

  Kimondhatod: Beengedem, köszönettel elfogadom. Töltsön fel harmonikusan.

  Nagyon finom energia. Másabb, mint a föld. Nem olyan nehéz, viszont kicsit hűvösebb. Olyan mindenen átfolyó…

   

  Kép

   

  Most jön a Tűz-elem és Mihály Arkangyal!
  -          Tisztelettel kérlek Mihály és Tűz-elemi energia Szelleme, hogy segítsetek feltöltekeznem a számomra hasznos Tűz-elem energiával.

   

  Most felnyúlsz a kezeiddel kicsit előre vállmagasság fölé és húzod magadra a Napból a napsugarat. Feltöltöd vele hasi tárolódat a 3. csakra magasságában. Egészen lehúzod a hasadig. Fölnyúlsz gondolatban a Napba, mely előtted ragyog és hozod le kezeiddel a sugarát, melegét, mely maga a Tűz energiája…
  -          Annyi töltsön fel, amennyire szükségem van!
   
  Azt fogod érezni, hogy egy nagyon erőteljes, intenzív, melegedő érzés járja át a hasadat, ami kicsit olyan mintha körbefogna. Megtelít, betölt. Olyan, mint mikor a lobogó tűzből jön a meleg, érzed az erejét. Közben gondold, töltsön fel harmonikusan ott, ahol szükségem van rá.
   
   

  Kép

  Most jön a Levegő-elem.

  -          Tisztelettel kérem Rafael arkangyalt és a Levegő-elemi energia Szellemét, segítsenek feltöltődni engem, a számomra hasznos levegő elemi energiával úgy, ahogy arra szükségem van.

   

  Kicsivel a füled fölötti vonaltól, kezeddel két oldalról lefelé a tüdőd felé a szívcsakra magasságába behúzod a levegőt, mintha magadhoz ölelnéd.
  -          Jöjjön be a levegő, töltsön el harmonikusan ott, ahol arra szükségem van.

   

  Érzed, mintha nagyon puha tollakat, finom pihe-puha párnákat ölelnél magadhoz. Váll fölött, fejmagasságban van a kezed, és úgy húzod be a mellkasodhoz. Magadhoz öleled, be magadba… Érzed, hogy átjár, körbeölel finoman, mindenhol. Eltölti a kezeidet, a mellkasodat, a hátadat. Érezd meg, mintha felfújna, nagyon finoman. Olyan pihe-puha, simogató érzés. Ha úgy érzed elég, állj meg.

   

  Kép

   

  Az Éteri-elem energiái következnek.
  Most kérd meg Jézust, mert Ő az Éteri-elem szellemi ura, segítsen neked:
  -          Drága Jézusom! Tisztelettel kérlek, jöjj ide hozzám, az Éter erejével, tölts fel vele teljesen és harmonizálj engem! Harmonizáld bennem az összes őselemet, úgy, ahogy nekem arra szükségem van. Köszönöm szépen…

   

  Nyújtsd fel mindkét kezed a fejed fölé és húzd le magadra, fejedre ezt az isteni energiát. Többször is intsd be.

  Most azt fogod érezni, mintha egy nagyon finom buborékban állnál. Ez egy finom, buraszerű energia, melyet főleg a fejed körül érzel, de ahogy áramlik tovább olyan, mintha mindenhova bemenne, mindenhol körbevenne.

  Elindul benned egy lágy, melegedő érzés. Kicsit dülöngélhetsz, mert most az Éter eljuttatja mindenhova azt a pozitív, elemi energiát ahol arra szükséged van.

  Az Éter képes arra, hogy elossza harmonikusan az energiákat. Ő a kapcsolat, ő a kiegyenlítő. Spirális, körkörös mozgást érezhetsz… Amikor leért ez az energia a talpadig, elkezd lentről fölfelé, visszafelé áramlani. Érezheted, hogy harmóniában van már az a részed, amin túlhaladt. A körülötted érezhető energia-buborék is kezd visszahúzódni, de feltöltött, pozitív erőteret hagy maga után és szépen fölfelé beállítja az összes részed harmóniáját.   

  Mikor feltöltődtél, tudatosítsd minden részedet. Lásd, ahogy fényesen ragyog lábad, törzsed, karjaid, fejed és belül is mindened. Érezd meg minden sejted egészségét, az energiák harmóniáját, és szép lassan nyisd ki a szemed…

   

   
  Feltöltődtél az elemi energiákkal…
   
   
     Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-09-13)
  Megtekintések száma: 660 | Tag-ek(kulcsszavak): Gyakorlat az elemi energiák harmoni | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: