Hétfő
2018-07-16
4:18 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Egyensúly átalakulása – II. rész

  Minden, ami Egy, szétválasztható végtelen részekre, hogy egymás tükrében megvizsgálhatóak legyenek. Minden rész valójában az Egyet tartalmazza, az Egy Belül található, nem kívül. Aki elindul befelé, az Egység felé, ráébred, hogy a többi rész csak azért létezik, mert ő is létezik. Aki rájön, hogy ő éppúgy ugyanúgy része az Egységnek, mint a többi rész, Eggyé válik. Aki belefeledkezik a rész-tudatába, az a többi részt rajta kívülállónak látja, létezése a többi résztől függő félelem lesz, és a többi rész elpusztításra tör – ezzel valójában saját magát pusztítja el.

  Az április 6-i Neptunusz-Vénusz kvadrát az Egy megélését hozza el a mindennapokba, az anyag szintjére. Ahol a részek egymásra pillantva látják az Egyet, hogyan bomlott végtelen csodává a Minden Egy. Ennek felfedezése egy lehetőség, amiért nézőpontot kell változtatni. A látszólag ellened törő részek valójában a Te részeid, és érted vannak. Ezt egy mundán, földi 3D-s tudattal nehéz megérteni – de aki ennek próbáját meglépi, arra a Létezés Csodája vár.

   * * *

  Az előző rész itt olvasható

  Nézzük tovább a Húsvéti időszak további Vénusz-kapcsolatait, aminek sorában a következő a vasárnapi, április 8-i Vénusz-Mars kvadrát. Az írás első részében említett, férfi-nő ÚJ egyensúlyának kialakulásának fontos mérföldköve ez. Még egyszer hangsúlyozni szeretném, hogy az a rezgésemelkedés, felemelkedési hullám, amiben most a Föld fürdik, arról szól, hogy az energiák egy magasabb minőségben kerülnek egyensúlyozásra.

  A túlsúlyos erőszakra törekvő, pusztító, a másiknál nagyobbra és többre vágyó erő bár férfiasnak neveztetett, minden emberben jelen volt az elmúlt évezredek során, aki a Földön járt akár női, akár férfi testben. Most sem maga a „nem” határozza meg azt, hogy ki hogyan bánik az energiával, hanem a Tudat. Ezért az egyensúly független a nemtől – egyedül a Tudattól függ, hogy a Tudat képes-e egységbe és kiegyezésre, egy új egyensúly létrehozására törekedni, és kiemelkedik a másikat lehúzó energiamezőből.

  Ezt hívhatjuk a női-energia felemelkedésének is, hiszen valójában a befogadó, gyengéd teremtő erők elnyomásának végét jelenti a Felemelkedés, amikor is a Férfi és Női teremtő erők egymásba kapaszkodva, körforgásban, egy csodálatos táncban teremtenek. De ez minden női testben, és minden férfi testben lévő Emberben kell, hogy létrejöjjön – nem csak a nőkben, sőt!

  Mars-Vénusz kvadrát: tudsz-e úgy teremteni, hogy adsz és közben befogadsz? Létrehozol egy cél irányában, és közben elfogadod a Mindenséget? Irányítasz, és közben hagyod, hogy vezessenek? Ezek nem egymást kizáró, hanem egymást támogató teremtő erők! A „vagy-vagy” világának a vége, amikor a teremtés poláris erői egymást támogatják, átfordulnak, kiegészítik egymást.

   * * *

  A hétköznapok világában a hétvégi Húsvéti időszak termékenység rítusai most még csodálatosabb égi köntösbe bújnak! A locsolkodás, sajnos mára már-már kivesző csodálatos rítusa pedig most hatalmas erővel érne célba. Érdemes szakrális módon végeznünk e tevékenységet, ne csak egy versike elkántálása, kölnivel való pöttyentés és tojás bezsebelése legyen, hanem vigyünk ebben a rítusba most fényt. Amit érzünk, hassuk át teremtő erőinkkel, hiszen Férfi és Női energia találkozik, a férfi jelképesen megtermékenyíti a Nőt – ez a Mars-Vénusz kvadrát :)

  Férfiaknak: gondolatban a locsolás alatt mindenképpen kérjük a termékenység áldását a nőre, hogy befogadó és gyümölcsöket tápláló élete legyen. Adjuk erőnket a Nőnek, hogy megáldva és átalakítva visszakaphassuk azt.

  Nőknek: gondolatban érezzétek a befogadás szentségét, ahogy elönt Benneteket a férfiból áradó teremtő erő, ezt fogadjátok be, és egy lélegzetvétel után, csodás tápláló kilégzéssel adjátok vissza a férfinak.

  (Párunkkal meg is koronázhatjuk ezt a rítust egy szexuális aktus során, amibe most mindenképpen csepegtessünk „tantrát”, energiát, tudatosságot, légzést és áramlást)

  Így válik a hétköznapi tett isteni csodává, aminek nem kell agyalnunk a hatékonyságán – egyszerűen csak érezzük a jelenlétét, örüljünk a másik nem szépségének, csodájának, majd lépjünk tovább.

   * * *

   Hétfőn, április 9-én lesz egzakt a Vénusz – Uránusz szextil kapcsolat, de ezek a fényszögek több napon keresztül „élnek”, tehát nem kell őket egy adott naphoz kötni. A Vénusz korábbi találkozás a Neptunusszal a Minden Egy állapotát hozta el elénk, s most az Uránusz korlátokat szétfeszítő ereje tényleg EMELI az Egyensúly minőségét.

  Az Uránusz a dimenzióváltás szimbóluma, amikor egy rendszerből merőleges fölfelé, egy magasabb dimenzióba tör az ember. Ha ez „törekvés”, törés, akkor a váltás és a létrejövő szabadság csak káprázat. Ha nincs benne küzdés, ellenállás és akarás, akkor a váltás megvalósul.

  Ezeknek az energiáknak vagyunk szemtanúi a mostani Húsvéti időszakban, ahol szinte észrevétlenül fogja áthatni a napjainkat az az energia, hogy képesek vagyunk mindennel együttműködni, amikor a minket érő támadások már nem fájnak, amikor a minket érő nehézségekből kiveszik a dráma, a szenvedés.

  Amikor a létezési könnyeddé válik, ahol a kihívások emelő erők, de léteznek. Amikor az áramlat visz, egy-egy könnyed erőfeszítéssel az ember pont arra kormányozza hajóját, amerre szükséges. Amikor a hajó a hullámokon siklik, és közben tudunk gyönyörködni a tájban, nem azért küzdünk, hogy a hajó nehogy elsüllyedjen. Hiszen hogyan süllyedne el, amikor a Teremtő kezén úszik…

  Nincs más dolgod, mint érezni az élet lüktetését, áramlását, ahogy a dolgok változnak, jönnek-mennek. Címkézés és értékelés nélkül, könnyed erőkifejtéssel lépni, átalakítani mindent, befogadni mindent, és adni mindent.

  A létezésed ezáltal egy másik dimenzióba fog emelkedni.  :)

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-04-07)
  Megtekintések száma: 628 | Tag-ek(kulcsszavak): ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: