Kedd
2019-03-26
4:19 PM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [360]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 50
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Dimenzióváltás: kilépés a tükörből

  Megvilágosodás. Felemelkedés. Dimenzióugrás. Mindezek mögött egy fogalom lapul: nézőpontváltás.

  Azaz, hogy hogyan is változtatná meg az ember az életét, ha mindenre ugyanúgy, ugyanabból a nézőpontból tekint?

  Hiszen a társadalmunk, amiben élünk, egy bizonyos hozzáállás eredménye – ez már nem tartható fenn, mert milliárdok boldogtalanok, milliárdnyi ember szenved önmagától és a világtól.

  S akkor viszont érdemes megkérdezni önmagunktól, hogy mi miben vagyunk hajlandóak másképp működni? Vedd elő az elmúlt hetek–hónapok–évek kihívásait, és látni fogod, hogy egy dolog lapul meg minden mögött: el tudod-e engedni a fejedben lévő gondolatokat arról, hogy minek és hogyan kellene működnie?


  Mert ezek a gondolatok, amivel meghatározod az életet, éppen ezek tartanak fogva: hogyan kell egy párkapcsolatban élni, mikor vagy boldog, mit kell a párodnak megtennie, hogy te jól érezd magad, hogyan kell a gyerekeidnek viselkedni, hogyan kell a kollégáidnak viselkednie, hogyan kell tanulnod, hogy pénzt kereshess, hogyan kell akármit csinálnod, hogy ezt meg amazt elérd.

  Minden ott van benne a fejedben, egy rendszerben. Ez a régi nézőpont. S ha szeretnél SZABAD lenni, szeretnéd elérni azt az életet, amire vágysz, akkor nem kell mást csinálnod, mint nézőpontot váltani.

  * * *

  Képzeld el az életedet, annak minden szegletét, mozzanatát úgy, mintha minden egy hatalmas tükörteremből verődne vissza rád. Mintha a 80-as évek nagy diszkógömbjét kifordítanád, és abban állnál. Annyit módosítsunk még a képzeletünkön, hogy ezek a tükrök nem egyforma méretűek, de mindegyik egy-egy kis részletet tükröz vissza rád.

   

  S képzeld el, hogy BÁRMIT is látsz a tükörben (vagyis az életedben), az TE vagy, egy részed tükröződik benne. Mindened! S most kicsit merülj bele azokba az energiákba, amelyek szerint éled az életedet: ahhoz, hogy boldog légy, szeretnél bizonyos dolgokat elérni, mondjuk pénzt keresni, vagy egy társ mellett élni, vagy sikeres lenni, vagy szeretnéd, hogy szeressenek az emberek… mindegy. Nézzünk végig együtt egy pár példát, hogy megmutathassam, hogyan tudsz NÉZŐPONTOT váltani a világodban, hogy megértsd, hogyan is működik ez a tükörvilág.

  Például azt szeretnéd, hogy szeressenek az emberek. Ott állsz ebben a hatalmas tükörteremben, és arra vársz, hogy a tükörképed majd odajön hozzád és kedves lesz veled, törődni fog veled, simogatni és dicsérgetni fog. S te ott állsz, és vársz… és ez nem történik meg. Hát persze, hogy nem történik semmi sem, hiszen csak azt láthatod, hogy TE állsz és vársz ebben a tükörben, és a TE TÜKÖRKÉPED nem mozdul. S ekkor haragudni fogsz a tükörképedre, mert nem szeret téged, hiszen nem csinál semmit.

  Mit is fogsz ekkor látni? Azt fogod látni a világban, hogy mindenki haragszik, közben pedig te semmi másra nem vágysz, mint egy kis kedvességre…

  S ahogy mondjuk elkezdesz spiritualitással foglalkozni, elkezdesz adni magadból, mert azt tanulod, hogy tedd azt másokkal, amiket magaddal tennéd, legyél alázatos, légy szolgája a világnak, és más efféléket.

  Mi fog történni ebben a tükörteremben?

  Azt fogod látni, hogy csupa mérges ember van körülötted, akiknek szeretetre van szükségük. De nem tudod, hogy a mérges, szomorú emberek valójában MIATTAD szomorúak, hiszen a TE tükörképeid!!!

  S elkezded őket szeretgetni, tenni értük, és azt látod a tükörben, hogy mindenki lázasan dolgozik azon, hogy a szomorú emberek jobban érezzék magukat, de valahogy mégis mindig lesznek szomorú és boldogtalan emberek, akik nem szeretik lényüket, és ez a munka örökkön örökké tart.

  Ismerős a kép? Elképesztően sok újítás, spirituális tanítás alakult ki, hogy az ember boldog és szabad legyen, mégsem lett az senki – vagy legalábbis valójában NAGYON kevesen. Pontosan ezért, mert ha visszagondolsz, a kezdeti, benned lévő szeretethiánnyal senki sem foglalkozott.

  Miért? Mert MINDIG A TÜKÖRBŐL INDULTÁL KI! Mindig a tükörből határoztad meg magad! Mindig elvárásod van a világ felé – de hát milyen balga dolog azt várni egy tükörképtől, hogy majd így meg úgy fog viselkedni!? Hát ez az oka mindennek… :)

  A megoldás, hogy válts nézőpontot: INDULJ KI MAGADBÓL! S ne a világból!

  A fenti példánkat tekintve: szeretetre vágysz, és azt szeretnéd, ha az emberek tisztelnének, elismernének. Ezt akkor fogod megtapasztalni a VILÁGBAN (a tükörteremben), ha BENNED megvan ÖNMAGAD szeretete és elismerése. Mindaddig soha, de soha nem fogod tudni megtapasztalni a VALÓDI szeretetet és elismerést, amíg az nincs meg önmagad felé.

  Hiszen, ha szereted magad, mit fogsz látni a tükörben? Sok boldog embert, akik mindannyian szeretetben vannak!

  S itt jelenik meg egy nagyon komoly spirituális csapda: például a gyógyítás. Hiszen, ha a tükörben (a világban) sok beteg embert látsz, akiknek gyógyításra van szükségük, akár lelki akár testi értelemben, és te szuper gyógyítóvá képezed magad, mert az az életcélod, hogy gyógyíts… akkor ez azt feltételezi, hogy te bizony belül nagyon is betegnek érzed magad. Beteg vagy, lelkileg, szellemileg netán fizikailag, és ezt úgy próbálod megoldani, hogy szuper gyógyítóvá válsz.

  De a VILÁGBAN mindig is jelen lesz a betegség – ha TE magad nem válsz egésszé, nem leszel teljesen boldog! Tehát ne gyógyító akarj lenni – hanem boldog, szabad és egész ember! S akkor nem is lesz szükség a világban a gyógyításodra. Ellenben mindenki meg fog gyógyulni a közeledben… :)

  S nézzük még egy fontos dolgot, mármint jelenleg egy a világban lévő, igen meghatározó tényezőt, a pénzt.

  Ha Te a világban a szegénységet és a szenvedést látod mindenütt magad körül – az bizony a benned lévő szegénység és teremtőerő hiánya. Ezért éled meg azt, hogy a világ mondjuk egyre nehezebben élhető – mert TE magad vagy az, aki egyre nehezebben tudja elviselni a benne lévő régi korlátokat. Hát persze, hogy ezt látod kint!

  S keresed a bőséget, az anyagi függetlenséget, és VÁROD, hogy majd lesz egy állás, lesz egy lottó ötös, lesz egy akármilyen valami, ami pénzt hoz neked. De ez SOHA NEM FOG eljönni kintről, hiszen a TÜKÖR az, ami TÉGED TÜKRÖZ. Előbb NEKED kell megmozdulnod – és UTÁNA fogod látni a tükörben, hogy rendben mennek a dolgaid.

  Hogyan is élhetnél bőségben, hogyan jöhetne be hozzád a bőség, ha nincs meg benned? Ha nincs meg benned, hogyan tükröződne vissza rád?

  Ha belegondolsz ebbe a tükör-játékba, ez egy örök csapda, a farkába harapó kígyó. Tehát előbb hívd be magadba a szeretetet, egységet, bőséget, és UTÁNA meg is fogod azt tapasztalni a világban.

  * * *

  Nézzük még tovább ezt a tükörtermet… képzeld el, hogy azt várod a tükörtől, hogy majd táplál téged. Hogy majd megad neked mindent, amire szükséged van: de hát tudod, hogy ez lehetetlen! S ha azt látod, hogy egy kanálkában finom étel nyúlik feléd a tükörből, akkor te egy naaagy illúzió-ételt fogsz a szádba venni: éhes maradsz! Ha azt várod, hogy majd az ÉLET elhozza számodra a gyönyört, a boldogságot, akkor az SOHA nem fog megtörténni, csak egy tükörkanál fog tükörétellel táplálni.

  S te újra és újra eljátszod, hogy a tükör ezt tükrözze számodra, de mégis az örök éhség fog hajtani. Ez a gyönyörök és élvezetek vég nélküli hajhászása. Pénz, szerelem, boldogság, bármi… nem fog kielégíteni.

  ELLENBEN, hogyan fogsz valódi táplálást megélni? Mikor válik a világ valóban táplálóvá számodra, amikor az öröm az öröm lesz, nem csak az öröm illúziója? Ha elkezded magadat táplálni!

  Ha azt hiszed, hogy el tudod mástól venni, akkor lássuk a tükörben ez hogyan is fog kinézni! Látszólag mástól veszed el, mondjuk a pénzét, az energiáját a drámádon keresztül, de igazából MAGADAT SZÍVOD LE! Mert valójában, ha mástól akarsz bármit is elvenni, azt magadtól veszed el. Hiszen ha kinyúlsz a tükör felé, hogy elvegyél valamit, akkor azt fogod megélni, hogy tőled is MINDENKI ELVESZ. Ezért elkezdesz védekezni… védőbástyákat építeni.

  Ekkor azt fogod látni, hogy mindenki milyen zárkózott – még erősebben próbálsz hatni a másikra, és azt fogod érezni, hogy egyre rosszabb itt élni a világban.

  S a megoldás? Hát persze, elengedni mindent: hiszen akkor azt fogod látni, hogy egy SZABAD világban élsz, ahol mindenki boldog. Hogyha ÖNMAGADAT TÁPLÁLOD, akkor azt éled meg, hogy a világ egy tápláló hely lett! Ha képes vagy magadnak adni, a magad boldogságát megélni – akkor a világban is ezt fogod megtapasztalni!

  * * *

  Ez a nézőpontváltás – érdemes ezt mélyebben átérezni, belevinni magad a gondolataid nélkül, mert ki fog nyílni egy kapu számodra, amin átlépve megtapasztalhatod, milyen e nélkül a tükörterem nélkül élni!

  Mert miért vagy ebben a tükörben? És ne azt kérdezd, hogy HOGYAN tudsz innen kijönni, hanem azt, hogy MIÉRT is akarnál innen kijönni?

  Mert itt, a tükörteremben mindent ismersz. Csupa ismert dolog vesz körül, mindennek van helye, minden megmagyarázható valamilyen módon…

  Minden van, csak valódi szabadság nincs.

  Kérdés: mit vagy hajlandó elengedni, hogy megéld a szabadságodat? Mit vagy hajlandó feladni, hogy megtapasztald saját magad? Mit tükröz rád a világ? Bármit is élj meg, bármilyen is a világ most számodra, a téged körbevevő emberek, a párod, mindenki és minden: az BENNED VAN.

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-12-13)
  Megtekintések száma: 135 | Tag-ek(kulcsszavak): Dimenzióváltás: kilépés a tükörből | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: