Hétfő
2018-07-16
4:51 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Az erő átélése

  Az elmúlt hetekben a Mars és a Neptunusz szembenállása, illetve más „marsikus” események üzenetei jelentek, jelennek meg életünkben. Mindez különböző formákban nyilvánulhatott meg: harcok, feszültségek, akarat… vagy az az érzés, amikor csinálnál valamit, ahogy te szeretnéd, de nem tudod, mert ellenállásba ütközöl. Az Egység ellen törsz, talán magad sem érted miért… Hajt az „ego”, hajt az akaratod, hogy csináld, de tudod, hogy ezzel talán ártasz másnak. Talán nem érted, hogy hol az „én” és a „te” határa? Uralnál, irányítanál, mert Te „jobban tudod”, s ez nincs Egységben? Vagy mindezt láttad másokban?

  Ha hasonló megtapasztalásokon vagy túl, akkor még egy kis kitartást adj magadnak, mert még nincs vége, és mindez egy nagy felismeréshez fog vezetni. S a kérdés mindig csak az, hogy te mindezt HOGYAN éled meg?

  Maga a Mars – Neptunusz szembenállás csúcsa április 14-én volt, de még mindig a hatókörén belül leszünk egész áprilisban, és május legelején. S mit jelent mindez?

  Talán vannak most életedben olyan „ködös” dolgok, mint amelyek depressziót vagy hasonló érzeteket hordoznak. Ahol nem Te vagy az úr, ahol elveszel, vagy amibe elmenekülsz: ekkor tudd, most ezek vannak próbára téve. A Neptunusz által az ember elmenekülne sokszor saját magába, vissza egy rózsaszín álomvilágba (vagy rémálomba :)), ahol csak maga van, ahol nem kell semmiről sem tudomást szereznie, ahol nem kell erőt kifejtenie. Ez alacsony szinten van így, hiszen valahol az Unio Mystica, a Minden Egy is ezt jelenti: Az ember találkozik saját magával, de magas szinten ez már a Teljes teremtői Énnel való egyesülés. Alacsony szinten egy másik valóságba való „menekülést” jelent.

  Valahol ilyen „másik” valóságba vagyunk most menekülve ebben a 3. dimenzióban, ahol az ember egy fátyollal takarja el maga elől saját magát, hogy ne kelljen tudomást vennie önmagáról. Ilyenkor átadjuk az irányítást a másiknak, a kormányoknak, a főnököknek, a pároknak… majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, akkor persze jön a szenvedés és az elégedetlenség.

  S mindennek a nagyon komoly átélése zajlik most – a saját teremtő erővel áttörjük az illúzió burkát.


  A Mars az Oroszlán csillagképben (és a szűz jegyben jár), s a csillagkép üzenete az Uralkodás, az irányítás – vajon vissza tudod-e venni a saját Teremtő erőidet, hogy életed olyan urává válj, aki a népét a felemelkedésbe és a fénybe vezeti? Vagy zsarnokká?

  A Neptunusz ezzel a Marssal szemben erre Tanít: csak EGYSÉGBEN lehet uralkodni. Az az igazi Uralkodó, aki a nép része, mégis több annál azáltal, hogy egészben átlátja, átérzi. Így tudja vezetni, irányítani az egészet az Egybe.

  Ez a saját életedre lebontva ugyanezt jelenti: az egész életednek mersz-e teljes része lenni, mindennel együtt? Vagy kizsákmányolod bizonyos részeket, esetleg bábkirályként hagyod, hogy helyetted mondják meg mások, hogy mi a jó neked? S amikor visszavennéd az irányítást, akkor diktátor leszel, vagy olyan valaki, aki emeli a „népét”, az életét, hogy közben minden rész emelkedik?

  S ez nem „demokrácia”, ez egy belső központra való hagyatkozás, egy belső állapot, amikor érzed a szívedből az utat. Ennek a megtalálása zajlik most, méghozzá a szembenállás által – vagy így, vagy úgy. Ezt jelenti egy szembenállás.

  VAGY-VAGY. Vagy elmenekül az ember egy ál-valóságba a saját lelkébe, vagy irányít, ural.

  Ám a megoldás, mind a kettő: MINDEN EGY ÁLTAL VEZÉRELVE LENNI.

  S amíg az égen ez a szembenállás tart, addig ezt hozza el életünkbe. Vagy az egyiket éljük, vagy a másikat, és így „próbálgatva”, átfordulva az egyikből a másikba fog végül a mérleg nyelve helyre állni. Ez nagy feladat, s aki teljes életet szeretne élni, az nem tud nem Egy lenni, és nem tud úgy teljes lenni, hogy közben vannak olyan dolgok az életében, ahol nem ő az uralkodó. Vagy vannak olyan dolgok az életében, ahol ő a diktátor.

  Amit ilyenkor érdemes tenni, hogy egyre jobban hagyjuk a dolgokat megtörténni, minél kevesebb elmét, elgondolást belerakni. Lehet, hogy „rossz” az érzés, a tapasztalás, de ne agyaljunk rajta, csak éljük meg, és lépjünk tovább. Lehet, hogy az is „rossz”, de ezen nem szabad fennakadni :). Csak érezni, és haladni – ha hiszel a saját Teremtő Mivoltodban, akkor ez el fog Téged vezetni az Fénybe.

  * * *

  S „ráadásul” a Mars most május elsején kerül kvadrát kapcsolatba a Holdcsomópontokkal – azzal a ponttal a térben, ami a spirálemelkedéshez, a körforgásból való kilépéshez hasonlítható.

  Egy tapasztalat körbeért, bezárul, és indul a következő. A „karma” feloldódik, és elindul egy másik út – mindannak a tükrében, hogy mi lett feloldva, elengedve.

  A Holdcsomópont éppen a Skorpió csillagkép ollójánál jár, azaz annál a pontnál, ahol a lemetszés zajlik. Azoknak a levágása, ami nem szükséges a továbblépéshez, ami a felemelkedés útjában van. Ez most a dolgunk magasabb szinten: érzékelni mi nincs Egységben életünkben, és azokat meggyógyítani a skorpió méregesszenciájával, és ezáltal kimetszhető, levágható lesz életünkben. A méreg kis mértékben gyógyszer – itt tehát valamilyen szinten át kell élnünk minden fájdalmat belül, mert csak akkor válik meggyógyíthatóvá, csak akkor válik uralhatóvá!

  Ezért ne féljünk a tapasztalástól, nem féljünk a dolgok mélységétől! Ez hátráltathatja most a haladást, amiben az egotlan haladást kell kimunkálnunk. De ahogy írtam, az igazi Uralkodó a népével egy, az életével egy: ehhez pedig érdemes átélni mindent, apró cseppekben mindennel beoltani magunkat, és így immúnissá válunk rá. Azaz ami belül van, az nem tud kívülről hatni ránk! Ennek a megélését hozza el a felszálló Holdcsomópont a Skorpió csillagképben. S a Mars-kvadrát ezt aktiválja a fentiek fényében…

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-04-23)
  Megtekintések száma: 715 | Tag-ek(kulcsszavak): misztika, ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: