Szombat
2018-10-20
8:26 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [359]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  Az angyalok és a fénylények alázatossága

  Az angyalok és a fénylények alázatossága

  Ha a szeretetről beszélünk, ha arról van szó, hogy a szeretetteljességünk előrébb visz minket, akkor mindenképpen szót kell említenünk az alázatosságról is. Az alázatosság épp úgy, mint az önzetlenség a szeretetünk részét képezik. 

  Egy nagyon érdekes dologról írunk most, és csak nézzünk önmagunkba, hogy ez mennyire valósul meg bennünk is, hiszen ezzel lemérhetjük, hogy hol is tartunk lélekfejlődésünkben, milyen mértékben vagyunk képesek mi is a szeretetteljességre. 

  Megfigyelhető saját magunk számára is, hogy milyen erősen alázatosak vagyunk a tőlünk fejlettebb lényekkel, és milyen elfogadóak velük szemben bármilyen téren is. Legyenek ők akár angyalok, akár fénylények, elfogadjuk őket, mondjanak bármit vagy segítsenek akármilyen formában is, szeretettel és alázattal viseltetünk irántuk. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik tőlünk fejletlenebbek, és ezáltal sokszor a szeretettel ellentétes módon viselkednek?

  Hiszen mi sem vagyunk tökéletesek, mi sem vagyunk olyan fejlettek, mint az angyalok, mint a fénylények, sőt sokszor türelmetlenek vagyunk, sokszor hibázunk.. mégis, ők ugyanolyan szeretettel, ugyanolyan türelemmel vannak felénk, mintha tökéletesek lennénk. 

  Nekünk ugyanilyen alázattal kell viseltetnünk azok iránt, akik még lélekfejlődésük legelején járnak.. azok iránt, akik még nálunk is türelmetlenebbek, tőlünk is többször, tőlünk is nagyobbat hibáznak. Annál erősebbek és fejlettebbek leszünk minél szélesebb körben vagyunk alázatosak és szeretetteljesek, és most nem csak a tudattal rendelkezőkre gondolunk, hanem minden élőre. A természetre, az állatokra, a növényekre is, mindannyian lelkek, mindannyian fejlődésre van szükségük, ugyanúgy, ahogy nekünk is, és ahogy mi is elvárhatjuk a tőlünk fejlettebbektől. 

  Ahogy nekünk a fejlettebbek alázatossága segítség, ahogy mindez szeretetet éleszt és erősít bennünk, ugyanúgy segítség azoknak a lelkeknek is, akiket mi még most "rossz" embereknek hívunk. Számunkra mindez csak azért van, mert ők még nem érték el lélekfejlődésük azon szakaszát, ahol mi tartunk. Sok-sok élettel ezelőtt mi is ilyenek voltunk, lélekfejlődésünk folyamán ugyanazokon a megtapasztalásokon mentünk keresztül, mint most ők, akkor nekünk is sokat jelentett volna más szeretete, mások alázata, mint ahogy most is sokat jelent ugyanez a tőlünk fejlettebbektől. Minél fejlettebbé válik egy lélek, annál alázatosabb lesz, és meghajol azok előtt is, akik előtt korábban ezt sosem tette volna meg.

  Ha csupán már gondolatainkban úgy nyilvánulunk meg a tőlünk fejletlenebb lelkek felé, mint ahogy segítségkérésünk folyamán a tőlünk fejlettebbek felé, ezzel már hatalmasat lépünk előre.
  Szeretettel:
  Carmelian & Cedamus
  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2014-01-14)
  Megtekintések száma: 318 | Hozzászólások: 3 | Tag-ek(kulcsszavak): Az angyalok és a fénylények alázato | Helyezés: 5.0/1
  Összes hozzászólás: 1
  1  
  I can't belveie I've been going for years without knowing that.

  Név *:
  Email *:
  Kód *: