Hétfő
2018-07-16
4:44 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Angyal kártyák

  Arany tarot

  Az Arany Tarot képei egy új, rejtélyes világba kalauzolnak el minket.

  A festőművész, Ciro Marchetti jegyzetéből:

  "Kártyáim fő jellegzetessége a különböző mechanikai szerkezetek megjelenítése a Nagy Arkánum egyes lapjain. Ezek az én kis szerkezeteim összekötik a tudomány és a mágia egymásnak ellentmondó világát, és a maguk egyszerűségével, fogaskerekeikkel, mutatóikkal, csavarjaikkal a régi időket idézik. Nem a mikroprocesszorok és chipek világából valók, de a legmodernebb technikát felülmúlva bizony még csodákra is képesek
  Míg a tarot a kérdező utazását meséli el, én addig a fák, levelek, madarak, állatok és egyéb élőlények segítségével ennek az utazásnak a színhelyt, a Földanyát mutatom be. A természeti képek újra meg újra megerősítenek bennünket abban, hogy ezt az utazást itt, ezen a földön tesszük."

  A Bolond utazása

  A Bolond utazásának egyes állomásait végigkövetve a Nagy Arkánum lapjainak jelentésébe nyerhetünk bepillantást. A huszonkét kártyalap nem más, mint az életnek nevezett nagy utazás, önismeretünk, spirituális fejlődésünk története. Bár minden utazás más és más, mindannyian Bolondként indulunk útnak.
  Hogy a Bolond utazását könnyebben el tudjuk képzelni, terítsük szét a lapokat úgy, hogy a Bolond kártyája legyen legfelül, alá pedig a többi lapot rakjuk hetesével három sorba (a kártyák listája szerint)

  1. Az első sorban található kártyák a születéstől a fiatal felnőttkorig terjedő életszakaszt jelölik, amikor megtesszük első lépéseinket a társadalomba való beilleszkedés felé.

  2. A második sor a társadalom általános érvényű törvényszerűségeivel és szabályaival való szembesülés, a kételkedés, végül az elfogadás, valamint önmagunk megismerésének időszaka.

  3. A harmadik sor pedig szellemi-spirituális fejlődésünk története.

  Bolond: A Bolond az utazás kezdetét jelöli, a bennünk élő, még kiforratlan, ártatlan, kíváncsi és lelkes gyerek archetípusa.

  Mágus: A férfiprincípium, másnéven animus, a kifelé irányuló energiáink és aktivitásunk képviselője, a külvilágban használatos képességeink, készségeink jelképe. A mód, ahogyan a külvilágban megnyilvánulunk, tanulunk.

  Főpapnő: Énünk női oldalát, másnéven az animát, a passzív és befelé irányuló energiákat, saját belső világunkkal való kapcsolatunkat jelképezi. Önreflexió, érzés, intuíció.

  Uralkodónő: Az Anya archetípusa, az anyasággal, gondoskodással, érzelmekkel és saját alkotó energiáinkkal kapcsolatos tapasztalataink összessége.

  Uralkodó: Az Apa archetípusa, az apai tekintély, a józan ész és logikus gondolkodás megtestesítője.

  Főpap: A társadalomban szerzett iskolai végzettségünket, műveltségünket, vallási és kulturális hagyományainkat jelképezi.

  Szeretők: A kamaszkor, a hormonok, a szexualitás, érzékeink felfedezésének időszaka.

  Diadalszekér: Az az időszak, amikor a dolgokat már nem egyoldalúan közelítjük meg, hanem látjuk az érem másik oldalát is. A "De hát ez nem igazság!" korszak vége.

  Amint sikerült ezeket az archetípusokat lényünk részévé tenni, egységbe olvasztani, készen állunk arra, hogy elfoglaljuk helyünket (működni tudjunk) a társadalomban. Egyes alkotóelemeket jobban, másokat kevésbé sikerül személyiségünkbe integrálni. Például ha az anyánkkal problémás a kapcsolatunk, akkor valószínűleg az Uralkodónőt nem sikerült elegendő mértékben befogadnunk.

  Erő: Az önuralomról, ösztöneink kordában tartásának elsajátításáról szól. Bármennyire is szeretnénk néha reggelig szórakozni, végigenni az egész ételkínálatot, pénzünket az utolsó fillérig elkölteni, mégse tesszük, mert tudjuk, hogy ez nem vezetne jóra.

  Remete: Ez az "önkeresés" időszaka, amikor ellenállhatatlan késztetést érzünk arra, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában. A befelé fordulás, az élet értelmének és belső nyugalmunknak keresése.

  Szerencsekerék: Az az időszak, amikor a kiegyensúlyozott és stabilnak tűnő életünket felborítja valamilyen váratlan, akaratunktól független, előre nem látható esemény.

  Igazságosság: A sors kerekének váratlan fordulata után magunkhoz térve rájövünk, hogy igazából azt kaptuk, amit megérdemeltünk. És ha lélekben fel voltunk készülve erre a változásra, akkor lehet, hogy kicsit megtépázva ugyan, de sértetlenül keveredünk ki ebből a helyzetből, és továbbléphetünk. Ha nem, vissza kell térnünk a Remetéhez, hogy felkészüljünk.

  Akasztott Ember: A dolgok elengedésében rejlő erőt tudatosíttatja velünk, és megmutatja, hogy a dolgokat más nézőpontból is lehet nézni. Valamint az áldozathozatal fontosságára hívja fel a figyelmet. Vannak dolgok, amelyekért érdemes áldozatot hozni, és az életben nem kaphatunk meg mindent, legalábbis nem mindig pontosan úgy, olyan formában, ahogy azt megálmodtuk.

  Halál: Mire megszoknánk a "cérnaszálon függés" állapotát (megtanuljuk élvezni a fejjel lefelé lógáés nyújtotta kilátást), egy újabb nagy változás várható életünkben. Ez lehet pozitív vagy negatív: egy váratlan előléptetés, egy kapcsolat vége vagy költözés, de mindenképpen döntő jelentőségű.

  Mértékletesség: A döntő és sorsformáló változások hatására megtanulunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, önmagunkat az események középpontjába helyezve, önvalónkat megőrizve.

  Életünk egy nagyon nehéz fejlődési szakaszán vagyunk túl, hiszen bizonyos értelemben szembenéztünk a Halállal. Megtanultunk alkalmazkodni a változásokhoz, a körülményekhez úgy, hogy közben mindvégig önmagunk maradtunk, és nem éreztük szükségét annak, hogy szembeszálljunk a világ esetleges igazságtalanságaival. Ennél többet nem is tehettünk volna...

  Ördög: Kiegyensúlyozott, erős és önbizalommal teli énünk itt saját árnyoldalával, a bennünk megbúvó sötét energiákkal kénytelen szembesülni. Lelkünknek ezt a fenyegető, de a felszín alatt finoman munkálkodó erőit már korábban, az Erő kártya által képviselt életszakaszban megtanultuk elnyomni és kordában tartani. Most azonban eljött az idő, hogy szembenézzünk velük, újraértékeljük, elutasítás helyett sajátunkként, önmagunk részeként elfogadjuk.

  Torony: Bár most már elég alapos önismeretre tettünk szert, a Töröny által jelzett váratlan, "derült égből villámcsapás"-szerű esemény arra figyelmeztet, hogy bizonyos történéseket, folyamatokat nem tudunk irányítani. Míg a Szerencsekerék vagy a Halál a külső körülményeinket befolyásolják, addig a Torony hitünk alapjait rengeti meg.

  Csillag: Az átélt viharok után a Csillag reményt, útmutatást nyújt, segít abban, hogy a széthullott darabokból újraépíthessük és összerakhassuk önmagunkat.

  Hold: A Csillag vezet mindet utunkon, a Hold viszont arra figyelmeztet, hogy valójában semmi sem az, aminek látszik. Könnyen eltévedhetünk, utunkról letéríthetnek, megzavarhatnak, elcsábíthatnak a Hold csalóka árnyai. Ugyanakkor ösztönző sugallatokat, álmokat is küld a Hold, de nekünk kell felismerni megtapasztalni a különbséget.

  Nap: A vándorló Holdat elhagyva a Naphoz már egyfajta bizonyossággal, megerősödött tudattal érkezünk. Megismertük önmagunkat, tisztában vagyunk saját erőnkkel, a valósággal, és tudjuk, miben hiszünk.

  Ítélet: Az Ítélet szellemi-spirituális énünk kiteljesítésére, konkrét megnyilvánulására szólít. Arra ösztönöz, hogy megszerzett tudásunkat és tapasztalatainkat osszuk meg másokkal.

  Világ: Ez az út egy ciklus végét jelenti. Megtanultuk az összes leckét, elértük a lelki-szellemi egyensúly, egység és tudatosság állapotát.

  Arany tarot>>>>>

  Kategória: Angyal kártyák | Hozzáadta: georg47 (2012-06-11)
  Megtekintések száma: 610 | Tag-ek(kulcsszavak): misztika, Arany tarot, ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: