Hétfő
2018-07-16
4:36 AM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  A Titkok Titka

  A Titkok Titka


  A Titkok Titka - az a rejtett hely az ember szívében, amibôl minden teremtés kiindul - a régi idôkben egy csakis szájhagyomány útján terjedô tanítás volt, melyet a kultúrák és törzsek sámánjai és papjai tartottak titokban. Ritkán jegyezték le ôket, elsôsorban azért, mert írásos formában nehezen volt elsajátítható és megtapasztalható. Csak direkt tapasztalás útján lehet igazán megismerni.

  Ennek ellenére 2003 augusztusában egy ezzel a témával foglalkozó könyvet adtam ki. „A szívemben élek" címmel.

  Arra a következtetésre jutottam, hogy bár a közvetlen megtapasztalás mindenek felett áll a Titkok Titkának a megismerésében, a Szív Szent Helyérôl folytatott beszélgetés vagy olvasmány felkészíti az elmét a változásra.

  Hogy segíteni tudjak e változás megvalósításában, egy CD-t is készítettem a könyv mellékleteként. Ez az anyag úgy fog elvezetni benneteket a saját szívetek mélyébe, mint ahogy azt az évezredekkel ezelôtti, ôsi idôkben gyakorolt praktikák is tették. Legalábbis ezt remélem és ezért imátkozom.

  Mi is a Titkok Titka?

  Elôször is -- földi síkon nézve - ez egy meghatározott hely a testen belül, ami a különféle tradíciók tanításai alapján vagy a szívben vagy valahol a közelében található. Vannak olyan tradíciók, amelyek a szív mögött vélik tudni, vannak amik a szív mellett helyezik el, de olyan felfogások is vannak, melyek úgy gondolják, hogy ez a hely a szív előtt van. De a tanítások zöme úgy vélekedik, hogy ez a hely a fizikai szíven belül található, és az én személyes meggyôzôdésem is ez.

  Egy dolog biztosan leszögezhetô. Nem a szív csakráról beszélünk.

  A zsidó hagyományban a Titkok Titkára úgy utalnak, mint Titkos Szívkamrára. A Hinduk szent iratai, az Upanishadok a szívben található apró területnek nevezi. Néha a Szív Szent helyeként nevezik, és én is ezt a terminológiát használom a könyvemben.

  Az igazság az, hogy nagyon kevés írásos emlék található az emberi megtapasztalás e legfontosabb elemével kapcsolatban.

  Az nyilvánvaló, hogy a régi idôkben, ez a szíven belül található hely ismert volt és be is léptek erre a területre az ünnepeik/rituáléik során, mivel a mai napig vannak olyan törzsek a világ különbözô területein, ahol ezt gyakorolják.

  Ennek az ôsi tudásnak a kutatásaiban korunk elôfutára a HearMath Intézet, akik a kutatásaik során olyan új információkat fedeznek fel, amit valószínûleg még az Ôsök sem ismertek.

  Az én nézôpontom és sok benszülött törzs nézete is az, hogy e szent hely a szívünkben hordozza az egyetlen lehetôségét a világbékének. A világon minden politikai döntés alapja a Dualitás Tudatosság - ami az édeni kiûzetés eredménye - és a tudatosság e formájának az alapja az egó.

  Amíg az egó irányítja az események menetét a Földön, kilátás sincs a békére. Az egó saját szemszögébôl, elsôként mindig saját magára gondolva ítéli meg az eseményeket, vagy jónak vagy rossznak. Amíg az egó biztonságban és kényelemben érzi magát, nem fog törôdni a látszólag rajta kívül álló eseményekkel.

  Valóság a szíven belül

  A szív annyira más! A világot képként érzékeli, mindent egyszerre és nem valóságként él meg. A szív csak az egységet és az egyesülést ismeri, és mindent, amit teremt, ennek a látásmódnak a jegyében teszi. Soha semmi olyat nem fog tenni, ami fájdalmat okozna bárkinek vagy bárminek, mert tudja, hogy nem létezik kettôsség.

  Minden létezô a szíven belül található. Igazából a nem létezô is a szívben van.

  Az emberek gyakran úgy gondolják - régen én is ehhez a táborhoz tartoztam -, hogy a „szeretet" szóval fejeznek ki mindent, ami ehhez a szíven belül található területhez kapcsolódik. Szíveket ábrázoló képekkel ünnepeljük meg a Valentin napot, ezzel fejezve ki szerettünkhöz és magához a szeretethez fûzôdô kapcsolatunkat.

  Azonban a szeretet különféle minôségei érkezhetnek a Szív Szent Helyének nevezett területérôl, és az a szeretet amit mi két ember között tapasztalunk, csak ritkán érkezik a szívbôl. Ez a fajta szeretet az érzelem-testbôl ered és a jobb agyfélteke irányítása alatt áll.

  Ezek az érzelmek polarizáltak, ahogy az agy is, és ellentétes elôjellel is megnyilvánulhatnak - például a szeretet átcsaphat gyûlöletbe.

  Milyen gyakran esett meg veled az, hogy szeretettel megcsókoltál valakit és rá tíz percre egy vita alkalmával azt mondtad „Utállak!"? Ez feltételes szeretet. Az adott pillanatnak megfelelôen változik.

  De a szívünk szent helyén létezik egy másfajta érzelem-test, ami nem rendelkezik egy polarizált másik féllel. Ez a fajta SZERETET nem ismer határokat, sem feltételeket, örökké létezik és független mindentôl.

  Ez a SZERETET csak az Egységet ismeri és csakis azért teremt, hogy örömet hozzon létre mindenhol a létezésben.

  Amióta elhagytuk a szívünket az elménk kedvéért, pokol az életünk.

  Azért imádkozom, hogy egy napon mindannyian felismerjük a szívnek ezt a területét, mert ezen a szent helyen tudunk majd egyként egyesülni.

  Úgy hangzik, mint valami New Age őrület, vagy felismeritek benne a szív rejtett világában rejlô lehetôséget és hatalmat, amirôl oly sokan beszélnek manapság?

  A világ minden vallása és spirituális tanítása említést tesz errôl a lehetôségrôl, de legtöbbjük elfelejtette, hogyan is lehet belépni erre a szent helyre. Ezek a módszerek, ahogy nagyon sok az ôsi módszerek közül, elvesztek.

  De amint azt a legelején említettem, ez az élmény igazából soha nem tud elveszni, mert ez az emberiség és egyben a kozmosz forrása. Csak egy fátyollal lehet elfedni elôlünk.

  Ahogy minden folyamatnak a természetben, ennek is megvan az idôzítése. Csak idô kérdése, hogy mikor kerül vissza az emberiség a szívébe.


  És ne feledjük, az emberiség nagy vívmányai mindig egyetlen férfival vagy nôvel indultak. Ha csak egyetlen személy - talán Te magad? - léphetne be SZERETETTEL a szívébe, hogy elkezdje az álomban teremtés szent folyamatát, hogy egy új világot hozzon létre, látod amint mindannyian követnénk téged egy napon?

  A fátyol csak egy fátyol! Az igazság mindig örökkévaló. A Titkok Titkáról akár egyetlen embernek köszönhetôen is fellibbenhet a fátyol, hogy aztán a hétköznapokban is megnyilvánuljon.


  Minden bizonnyal rájöttetek mostanra, hogy direkt kihagytam a cikkbôl azokat az instrukciókat, amelyek a szív tudatosság eléréséhez kellenek. Ez pontosan ugyanabból az okból történt, amiért az ôsi kultúrák soha, vagy csak ritkán vetették papírra tudásukat. A folyamat lépésrôl lépésre történô leírása még nem juttat el a célhoz. Ez nem olyasvalami, amit egy cikk keretein belül át lehet adni - amint az a magazin olvasása közben nyilvánvaló lesz -, a legtöbb amit bárki megtehet ez ügyben az, hogy felkészít titeket.

  Azért imádkozom, hogy a könyv és a CD segítségetekre legyen. Az igazság azonban az, hogy egy tapasztalt tanító és a szóbeli átadás hiánya nélkül nagyon nehéz meglelni ezt a Szent Helyet.


  Ha további segítségre van szükségetek, látogassatok el a saját Drunvalo.net honlapomra, ahol a kurzusok idôbeosztását láthatjátok.

  Még egy élô tanítás során is két napot szentelünk az elôkészületekre, mielôtt megkíséreljük a belépést a Szent Helyre. De ebben a felállásban a legtöbb probléma leküzdhetô és a közvetlen megtapasztalás élménye megvalósítható.

  Drunvalo

   

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-03-05)
  Megtekintések száma: 686 | Tag-ek(kulcsszavak): misztika, angyalok, mesterek, ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: