Péntek
2018-07-20
11:54 PM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [357]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 47
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  A lélek születése és létezése

  A lélek születése és létezése


  Isten a lelkek összessége. Isten a saját képére alkotta meg az embert - mondják a vallások, viszont a lélek szerkezetében hasonló, és nem az emberi test fizikai külsejében! Mi emberek azt gondoljuk, hogy fordítva is igaz. Ezért olyanokat feltételezünk, hogy ember küllemű az Isten. Ez emberi butaság. Nem véletlen, hogy az Istent nem lehet ábrázolni sok vallásban. „Az isteni lélek a Szentlélek (vagyis a téridő) szülötte, és mindhárom őselemet megjeleníti, ameddig szülője csak az első hármat, abban nincsen föld elem. A többi dolgot már az isteni lélek teremti.” (Kisfaludy György)

  A lelkek születése egy embernek szemléltethető módon, egy mindent körülvevő fényességben keletkeznek. Az Isteni lélek ontja ki magából a lelkeket, ugyanakkor olvadnak is vissza folyamatosan. A lelkeknek fejlődése van. Több számos Földi életet megél a reinkarnáció által. Így lesz az íztelen kristálytiszta vízből, limonádé. Talán kérdés lehet, hogy az új lelkek ugyanazok-e (melyek Istenből keletkeznek), amelyek elmerültek egykoron a teremtőjükbe, vagy mások. Ez nem nehéz kérdés. Képzeljünk el egy poharat. A pohárba töltsünk tisztavizet. A pohár a lélek, egy tárolóegység. A pohárban a víz a szellem. A víz lesz az aminek egyénisége, íze lesz. A pohárban a víz a lélek szellemisége. Ihatunk savanyú citromos vizet belőle, de finom édes limonádét, vagy éppen alkoholt. Szellemünk úgy formálódik édessé, vagy savanyúvá, amilyen mértékű hatások érik a kristályvizet. Arról, hogy te milyen ízű itallá leszel mások számára, csak azon múlik, hogyan vagy képes az ízek mennyiségét mérlegelni. Az élet pedig osztja a cukrot, a citromot korlátlan.

  Hiába érzed, hogy túl savanyú már az ital, ha nem vagy képes nemet mondani az újabb citrom megkínálására az élettől. Persze lehet hozzá tequilát kérni, de ha túl sok ilyen hatás ér, számolnunk kell, a függőséggel, és az rossz szájízt hagyhat, másokban. (A Földön pedig minden társas érintkezésben, egymás ízlelgetjük.) Lehet tölteni tequilát is, ha már túl sok a citrom, de attól még nem lesz az életünk jobb. Szellemiségünk a jó arányok betartása által lesz mindig iható mások számára. Jin-Jang csak ezt jelenti.

  Az információt, amit a Földi életeken át megtapasztalt szellemünk, leadja az Isteni lélekbe olvadáskor, és üres (újra tapasztalatokra nyitott) lélek emlékezettel térnek vissza. Azok az emberek, akik regressziós hipnózisban elmesélik előző életeiket, a lélekszületés (fehér közegben sok színes gömböket látnak) előtti időkre nem tudnak visszaemlékezni. A 'tiszta vizet öntöttünk a pohárba' előtti időkre már nem emlékszik, érthető módon. Ebből következik, hogy az Isteni lélekbe olvadás után az egyén (a pohár) teljesen más személyiség lehet, de mindenesetre nem emlékszik a 'beolvadás' előtti időkre. Tény, hogy számtalan alany előző életei kerültek már napvilágra a Föld sok-sok pontjáról. (Hivatalosan, iskolákban tanult hipnotizőrök végeznek ilyen többek között regressziós hipnózist. A mostani életünk múltban történt eseményei feldolgozásara kiválóan alkalmas módszer. Ezzel a módszerrel előző életeinkbe is utazhatunk a hipnotizőr segítségével. Saját magunk mesélünk a hipnotizőr által feltett kérdésekre hipnózis alatt. Vannak ezen kívül közismert médiumok, akiktől megtudhatunk kik voltunk, neveket, helyeket tudhatunk meg. Ezek alapján kikeresheted magad a lélektárban.) A lélek célja szempontjából a tapasztalatok gyűjtése a fontos, életeken át. Isten a mi tapasztalatainkon keresztül ismeri, meg amit teremtett. Mi vagyunk a szubjektumai (szeme, füle ... ). Lelked az isteni szikra, mely pohárként kínál megismerési lehetőségeket számunkra. És már érthetjük mért, és hogyan teremtődtünk Istenből.

  Azt hogy te pontosan milyen ízű ital is vagy mások számára, csak úgy derítheted ki, ha te magad bújsz más bőrébe, és megtapasztalod előző életed tetteit. Ezért is születünk újra és újra. Vajon te hogyan minősítenéd magad, ha erre volna megoldás itt a Földön?

  Nem érted, hogy a veled élő emberek, mért is szeretnek, vagy épp ítélnek el? Most megízlelheted saját ízed, amit mások éreznek, ha ismernek. Vajon milyen séker vagy? Ízleld meg magad az feltámadásodban (majd a következő életedben, a reinkarnációdból) szemlélve előző életed gondolatait!
  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-02-02)
  Megtekintések száma: 704 | Tag-ek(kulcsszavak): lélek, spirituális, misztika, ezoteria | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: