Szombat
2019-03-23
4:18 PM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [360]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 50
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  A belső világ ideje

  Bevezető

  Égi útján a Szaturnusz a Szűz csillagkép egy olyan részébe ért a napokban, amelynek nagyon fontos üzenete van a jelenlegi életünk mindennapjaira. A tavalyi év során is szépen lassan elhagyta a Szűz csillagkép legfényesebb csillagát, a Spica csillagot, és beért a Szűz angyali részébe. Majd megfordult, visszatért a Spica-hoz a nyáron, ismét előretartó mozgást vett fel, majd belépett az Angyali részbe – immáron 30 év múlva fog csak erre járni legközelebb.

  Elnézést kérek a rajztudományomért, de bízom benne, hogy a rajz alapján jól látható, hogy a Szaturnusz milyen utat járt be az elmúlt egy év folyamán. A LÉNYEG: egy kicsit „belekóstolt” úgymond a Szűz csillagkép angyali részébe, de most már megállíthatatlanul bele fog lépni. Ami eddig a próbatételek előszeleként volt érzékelhető, most kőkemény valósággá válik. Erről egy tavalyi előadáson beszéltem nagyon sokat, amelynek hanganyaga ezen a linken elérhető.

  A Belső Világ

  Elevenítsük fel a Szaturnusz üzenetét a Szűz csillagkép angyali részében, s nézzük meg a Tudatosság szempontjából.

  Ne feledjük, a bolygók mindig TÜKRÖZIK azt az energiát, amiben – egy hasonlattal élve – hajózunk az életünk tengerén. S rajtunk áll, hogy a viharban fülünket-farkunkat behúzva összekuporodunk a hajó padlóján és átkozzuk a szerencsétlenségünket (vagy a hajó kapitányát), vagy pedig átvesszük a hajón a kapitányságot, felállunk a kormánykerékhez, és nevetve, az elemekkel együtt, a hullámokat meglovagolva irányítjuk hajónkat. Ugyanaz az energia – mégis KÉT TELJESEN MÁS megélése ugyanannak a viharnak. Mindig Te döntesz.

  S nézzük meg ezt az energiát, amibe most beúszik a hajónk: a Szűz csillagkép Angyali része a láthatatlan világ, a felsőbb énnel és a harmadik dimenzión túli birodalmakkal való kapcsolódás titkait rejti. A Szaturnusz mindig azt szimbolizálja, amit az életünkben tökéletesre kell csiszolnunk, amiben elakadhatunk és berögzülhetünk. Nem hiába hívják a „Küszöb Őrének”, mert csak akkor léphetünk át egy magasabb szintű körbe, amikor a szaturnuszi feladatainkat megoldottuk, teljessé tettük.

  Ez pedig nem más, minthogy az életünket tudjuk-e a láthatatlan világra alapozni? A stabilitás előhívató-e a felsőbb én ereje által a hétköznapjainkba?

  Ebben lesznek igen komoly kihívásaink az életben, azaz a látszatvilág minden erejével azon lesz, hogy Te elszakítsd a figyelmedet, a fókuszodat a felsőbb énedről. Az látható, hogy egy szinten mintha ellened dolgozna az „élet”, holott egyáltalán nem így van. Ezzel a fokozott erővel valójában pont arra tanít, hogy egyetlen VALÓDI megoldásként Te legyél képes a láthatatlan világod erejével a lehető legbiztosabb belső stabilitást kialakítani magadban. A lehető legnagyobb viharban fogod megtapasztalni azt, hogy a hajód tulajdonképpen mindent kibír, és megtalálod a hullámokban azt az irányt, ami nem hogy a hajódat nem borítja fel, hanem hatalmas magasságokba röpít téged.

  Ez persze egy nagyon szép kép :) s amit tenni tudsz az élet kihívásai közepette, hogy a figyelmedet elvonod a média, a társadalom által generált képről, és egyre jobban az általad KÖZVETLENÜL megtapasztalható ÉLETre fókuszálsz. Ez a gondolkodásod komoly átalakítását igényli, hogy képes legyél a figyelmedet a betanított, berögzült, megszokott kattogás helyett valami másra irányítani. Ez lesz a szeptemberi hónap egyik nagy kihívása, erről hamarosan egy részletes írásban (és előadáson) is szeretnék beszélni.

  Az ugrás, amire az emberiség VÁR, rajtad múlik! Ne várd, hogy majd a 2012. december 21-i dátum elhozza az életedbe a változást, mert a változás előkészítése MOST zajlik. Nem a jövőben, hanem MOST. S ez a változás a gondolkodásod, az elméd átkalibrálása lesz. Az idei évet magam is szeretném ennek a tanításnak szentelni, ezért feltehetően erről nagyon sokat fogsz tőlem hallani, szeretném különböző oldalról megvizsgálni e folyamatokat. Ám senki nem tud neked segíteni, senki – talán csak rá tud világítani bizonyos dolgokra, amelyeket viszont neked kell meglátnod, megélned. Tehát rajtad áll a döntés, senki máson. Ne várj a párodra, a tanítódra, a társadalomra, a szomszédodra, a barátaidra, hanem csináld, változz!

  Egyre jobban tapasztalhatod (Szaturnusz szimbólum), hogy a régi, megszokott, elmés megoldásaid nem fognak eredményre vezetni! S éppen e TAPASZTALÁS miatt ne ess kétségbe, hiszen meg kell élned azt, ami nem működik – vagy már éled is. :) Így tudod meglátni az újabb lehetőségeket, az evolúciós fejlődést önmagadban, ami már az angyali csillagkép üzenetein alapszik: kapcsolat önmagad láthatatlan részeivel, kapcsolat a felsőbb éneddel. Figyelj a belső világodra, a külső világ helyett!

  * * *

  Gyakorlatban: nincs más dolgod, mint észrevenni önmagadon, hogy mikor „kalandozik” el az elméd, mikor kezdesz el kitalált történeteket gyártani, amelyek általában valamilyen negatív módon végződnek, vagy lehúzó a tartalmuk számodra. Mikor döntesz valamiről, hogy ez „így és úgy van”, „úgy és így működik”? Mikor alkotsz véleményt azonnal egy emberről, egy eseményről anélkül, hogy megvizsgálnád? Csak figyeld meg ezeket a helyzeteket, és észre fogod venni, hogy legtöbbször Te magad nem vagy sehol! Egyszerűen a gondolataid gondolják magukat, általában mindenféle balga minta szerint. Te valahogy nem is úgy akarsz gondolkodni, mint ahogy szoktál… S ha ezt észreveszed, és elkezded megfigyelni, akkor át fogod tudni alakítani a gondolkodásodat.

  Azt is mondhatnánk, hogy nézd meg az életedben azokat a részeket, amelyek nem működnek! Ha találsz ilyet, akkor DOBD KI MINDEN GONDOLATODAT, VÉLEMÉNYEDET, ELVÁRÁSODAT ebben a témában. Légy bátor, és egyszerűen ne gondolkozz úgy, ahogy eddig. Csak figyeld meg a gondolataidat. Nem túl nagy ördöngösség egyébként, csak csendben kell lenni. Ez általában igen nehéz, mert minden zúg, zakatol, alkot, pörög, jön, megy körülötted. Az okos telefonokon csillió információ áramlik, a TV-n és az interneten nem különben, és te beleveszel az áramlatba, és mindenhol elveszik az Én-ed, eltűnnek a saját gondolataid. Mindenki beszél körülötted, mondja a „saját” lemezét, te igazat adsz vagy nem fogadsz el, folyamatosan áramlik be hozzád egy halom betanult, előre rágott minta, s te ezekben elveszel, mert ezzel töltöd ki napjaidat:

  Mindig azon agyalsz, amit éppen eléd raknak. És ha eléd csillió infót raknak a világról, elég nehéz lesz a békéd és a boldogságod megtalálása. Ez nem azt jelenti, hogy menj ki az erdőbe, és vonulj el a világtól, hanem egyszerűen legyél tudatos magadra, az információra, ami körül vesz. Dönts, szelektálj. Pusztán a megfigyelés ereje segíteni fog!!!  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2012-08-30)
  Megtekintések száma: 170 | Tag-ek(kulcsszavak): belső világ, ezoteria, misztika | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: