Szombat
2019-03-23
5:23 PM
A fejezet kategóriái
Cikkeim [360]
Video [68]
Zene [17]
Angyal kártyák [30]
Google
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 50
Pagerank
Google PageRank
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Belépés
Keresés
Barátaink:
 • Sátorhelyi néptáncegyesület
 • spirituális ébredés
 • google optimalizálás
 • Ezoteria Magazin

  Cikkek katalógusa

  Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

  2013. Március Képesség-csírák megnyílása

  2013. Március Képesség-csírák megnyílása


  Míg az elme az agyon keresztül, az éber tudat rezgésein át nyit csatornákat, és csak a jelen helyzet hasznossága érdekli, addig a lélek szívünkön át, a fényrezgések szintjével aktiválja az emlékeket. Itt magasabb szempontok és egyetemes érdekek működnek. Nem mindegy melyik rezgésre hallgatunk.

  Márciusban nagyon sok lélekmag emlék próbál kicsírázni bennünk.
  Olyan belső képességek magjai ezek, melyek kinőve virágot bonthatnak és életünket aktiválódó tudással és felébredt képességekkel gazdagíthatják.
  Ahhoz azonban, hogy mindezt szeretettel és alázattal fogadjuk, tudnunk és éreznünk kell, valóban lélek információkról és nem ego-s illúziókról van szó.


   

   

   

   


  2013. Március

  Képesség-csírák megnyílása
  A tavasz első hónapjának kezdetén még erőteljesen érezzük a februári hangoló erők hatásait.

  Még mindig bukkannak fel bennünk furcsa érzések és gondolatok, melyek mintha nem is tartoznának a velünk történő eseményekhez vagy hozzánk.


  Ám ezek az energiák a bennünk szunnyadó tudatalatti emlékek velejárói, melyek lehet, hogy évekkel, évtizedekkel, akár életekkel ezelőtt keletkeztek.

  Hogyan is tudnánk azonnal beazonosítani egy olyan érzést, melynek gyökere sokkal régebbre nyúlik?

  Ehhez előbb fel kell ismernünk, kicsit meg kell figyelnünk és engedni, hogy képek, helyzetek kapcsolódjanak hozzá tudatalattink raktáraiból.


  Mikor a tudatról szoktam beszélni, mindig megemlítem, hogy a tudatosságnak, ahogyan nekünk is szerveződései vannak. Hogyan is ne lennének, mikor mi magunk vagyunk a tudat?


  Tudatunk terei hatalmas információ halmazzal rendelkező „raktárak”.

  A raktárban lévő „árukból” csak azokat vesszük észre, melyekre figyelmünk fénye rávilágít.


  Ezért van, hogy tisztán észlelünk valamit, ha éppen a fény hatósugarában van, de az is lehet, hogy beleütközünk valamibe a padlón, de nem látjuk mi az, csak a gátját érezzük.

  De hát aki keres, az ugyebár talál…


  Szépen, tudatos odafigyeléssel egyre nagyobb terek válnak nyitottá előttünk, míg végül már felismerjük, hogy egy-egy információ honnan, tudatunk mely részéről bukkant elő.


   


  Tudatunk hármas szerveződése  A Feltudat – avagy a Felettes Tudat

  Ez egy mindent felölelő tudat, amely a legfejlettebb szint az evolúciós folyamatban. Ez az Ember isteni mivolta, mégsem azonosították Istennel. A felső énnek egyéni jelleme van, úgy, mint a szikrának, amely egyfelől a Tűz része, de másfelől el van tőle különülve. A felső én csak az emberi lényekhez tartozik. És neki köszönhetjük transzcendentális szükségletünket, a végtelen, örök boldogság utáni vágyat. Ez a mi intuíciónk.

  Ennél a tudatosságunknál van a villanykapcsoló, így ő az egész teret egyszerre átlátja.


   

  A „Tudatos” tudat – avagy az elmetudat (sokan tudatlan tudatnak is nevezik, hiszen éppen hogy nem tudatos).

  Ez a tudati rész képes logikusan gondolkodni, és a gondolatait mások által érthető formákban kifejezni. Van beszélőképessége és akaratereje, amellyel befolyásolhatja a tudatalattit. Nincsen azonban emlékezete, és ebben teljesen a tudatalattitól függ.

  Ennél a tudatunknál egy elemlámpa van, ami arra jó, hogy az éppen aktuális fénycsóvában lássunk.


   

  Az Altudat – azaz a tudatalatti tudat.

  Ez a tudatalatti rész organikus, itt tároljuk az ösztönöket. Irányítja a test fizikai funkcióit, annak növekedését, fejlődési folyamatait, anyagcseréjét, légzését, öntisztítását, ösztöneit, reflexmozdulatait, tehát a test összes funkcióját. Ám kivétel az izmok tudatos mozgatása, mely a tudatos rész hatáskörébe tartozik.

  Az altudat – az érzelmi életért is felelős – elsősorban a következtetés képességét használja.

  Ez a tudati terület óriási memóriaraktár. Nemcsak azt tárolja, ami már velünk megtörtént, beleértve az elmúlt eseményekhez társuló érzelmeket, hanem az evolúció során összegyűlt összes tudást is. Ezt a tudását elsősorban az érzelmek által fejezi ki.

  Ennél a tudati részünknél van a raktárkulcs, de hozzáfér az elemlámpához és a villanykapcsolóhoz is.


   

  Érdekes, hogy az ősi kultúrák már mind tudtak erről, és ők Felső Énnek, Középső Énnek és Alsó Énnek nevezték ezeket a tudati szinteket.

  Ezeknek az én-eknek a megélését, a gondolat teremtőereje segíti.


   

  De hogyan is működik a gondolat?  A gondolat megfogalmazásakor létrejön egy gondolatminta az energiatérben, azaz a tudat létrehoz egy képet.

  Ez a gondolat emberi síkunkon végigfut a tudatos elmetudat rezgésein, majd létrejön egy másolata az altudatban.

  Ez a gondolatmásolat az eredeti gondolat minden tulajdonságával bír, de ellentétben a tudatos tudattal itt el is tárolódik.

  Ezek a gondolatok még csak azzal az erővel rendelkeznek, mely a kezdeti képet lerajzolta.


  Ha erőt adunk a gondolatmintának, azaz ismétléssel, érzelemmel megerősítjük, majd megvalósítjuk, akkor a tudatos elmetudatunkból kitörlődik a megvalósulással ez a kényszerítő erő (elértük célunkat, vágyunkat) és az altudatban is erejét veszti a gondolati másolat.


  Azonban, ahogyan fejlődésünk folyamán egy hasonló helyzet áll elénk, ez tudati rezgéseink által megszólítja ezt az altudati „alvó” képet. A kép elkezdi megteremteni a saját másolatát a tudatos elmetudatban és belekerül a fejünkbe a gondolat.

  Olyan, mintha az altudati gondolatminta megteremtené a tudatos tudatban a „hiányzó felét”.

  Ez addig ismétlődik, amíg a gondolati minta rezgése harmóniába nem kerül tudati tapasztalataink és az események kapcsán kiegyenlítő erejével, a megértéssel.


  Minden választáskor az altudat végigszalad a gondolati mintákon és összehasonlítja az adott helyzettel, és előhúzza azt az ütőkártyát, ami szerinte ebben a helyzetben a legjobban használható.


  Itt van a választási lehetőségünk.

  Elfogadjuk a felkínált lapot ösztönösen, vagy átfuttatjuk a szívünk által működő magasabb tudat által irányított rendszeren?


   

  Ebben a hónapban ez a tanulási feladatunk… hiszen a Fény DNS következő szála (3.) is az isteni Rend energiáival aktiválódik bennünk.

  Milyen értéket követünk?

  Emberi, tanult, begyakorolt hitrendszerünk, vagy magasabb, univerzális szempontok alapján választunk?


  A 3. szál az Isteni Törvények, az Univerzum REND-szerének kódjait tartalmazza.
  Amikor ez a szál kap energiát, akkor tudatilag illeszt be minket az EGY-séges isteni Rendbe, hogy megértsük és meg is éljük a Törvényeket. Életünkké váljon Isten(ségünk) követése a szellemi törvények tisztelete.

   


  Altudatunk nagyon szervezett, több kamrája van. Ezekből a kamrákból az elménk (egónk), és lelkünk is felhozhat információkat.


  Míg az elme az agyon keresztül, az éber tudat rezgésein át nyit csatornákat, és csak a jelen helyzet hasznossága érdekli, addig a lélek szívünkön át, a fényrezgések szintjével aktiválja az emlékeket. Itt magasabb szempontok és egyetemes érdekek működnek. Nem mindegy melyik rezgésre hallgatunk.

   


  Márciusban nagyon sok lélekmag emlék próbál kicsírázni bennünk.

  Olyan belső képességek magjai ezek, melyek kinőve virágot bonthatnak és életünket aktiválódó tudással és felébredt képességekkel gazdagíthatják.


  Ahhoz azonban, hogy mindezt szeretettel és alázattal fogadjuk, tudnunk és éreznünk kell, valóban lélek információkról és nem ego-s illúziókról van szó.


  A lélek ezeket a magcsírákat finoman, lassan, mindent megértve próbálja gyönyörű és illatos virággá nevelni bennünk, mely ezután örökkön illatozva segít bennünket.

  Egónk viszont azonnal hasznot akar húzni minden lehetséges előnyből, így gyorsan és meggyőződést mellőzve kérkedik egy-egy felébredő képességgel.


  Újabb választás elé kerülünk: magunk irányítjuk önmagunk kezébe véve életünket, vagy hagyjuk tovább, hogy automatizmusok, és illúziók programjai vezessenek.

   


  A legnagyobb hatalma ennek a világnak az emberek befolyásolásában, hogy vágyaikra már nem a test szintjén hatnak, hanem érzéseink által a lelket kezdték el befolyásolni.

  Megfigyelhető, hogy egy reklám már nem is termékeket ad el, hanem illúziókat, érzéseket, ami az adott termékhez köthető.

  Míg régen azzal érveltek, hogy egy adott cipőt azért vegyél meg, mert tiszta bőr, tartós és nem ázik be, most nem a cipőt veszed meg, hanem az érzést, ami olyan, ha hordod, mintha nem is lenne rajtad cipő…

   

  Ha azzal a tudatunkkal figyelünk, ami a szívünkben rejtezik, mely képes eldönteni mi az igazán jó nekünk, felfedezhetjük igaz világunkat, és mint a jó kertész beültethetjük a szabad tudás, és képesség virágaival.

   

  Csodás kivirágzást mindenkinek!   

  A hónap fontosabb napjai:

   


   

  Március 19. – A Mindenség energiáinak elérése szívünkben mindig lehetséges. Ennek felismerését segíti ez a nap. Ma egy olyan energia hatja át a teret, mely nyitott és befogadó rezgésekkel segít bennünket. Ezáltal sokkal könnyebben érezhetjük meg önmagunk határtalan részeit. Ez a nap alkalmas arra a tapasztalatra, hogy ledöntsük önmagunk korlátait. Mi magunk teremtjük korlátainkat és határainkat, amelyeket aztán félünk átlépni. Ha elkezdjük azokat kitágítani, azt láthatjuk, hogy ami tegnap lehetetlen volt, az ma valóra válik.


  Képzeld el magad a testedben, amint széttárt karral állsz. Érezd meg a határaidat.

  Most keresd meg, hol van a testeden túli energiádnak a határa… mekkora emberi alaknak képzeled el?

  Most próbáld meg ezt az alakot megnövelni, minden tagját egyszerre tágítani… mekkorára tudtál növekedni? Tágulj akkorára, ami szerinted most tőled telik.

  Most képzeld el, hogy ezzel az önmagaddal, annak lábával a Földön állsz… meddig ér a fejed és a karjaid?

  Most hozd vissza ezt az érzést a fizikai testedig, és tudd, ez a hatalmas ember benned van, te magad!   

  Március 21. – Tavaszi napéjegyenlőség. A napfordulók és napéjegyenlőségek mindig meghatározó energiákat hordoznak. Régen ezen a napon bőséghozó rituálékat is tartottak, melynek ereje segített, hogy az év többi napján az ember semmiben se szenvedjen hiányt.


  Ezen a szertartáson meghívjuk azokat a segítő szellemi lényeket, akiktől bőségünk támogatását várjuk és megvendégeljük őket. Ehhez virágot, gyümölcsöt, gyertyákat, kristályokat és füstölőt használunk. Egy oltárt készítünk, melyre szépen elhelyezzük ezeket a felajánlásokat, majd imában megszólítjuk az isteni erőket, a bőség istenét és istennőjét. Előtte egy kis papírra leírhatjuk, mit kérünk a segítőktől és egy agyag vagy fém tálkába beletehetjük (később elégetjük). Mikor tisztelettel felajánljuk nekik az ajándékokat, énekkel, mantrákkal, imával tisztelgünk előttük. Mikor érezzük, hogy a szellemi nagyságok elégedettek és elfogadták kérésünket, azt átadva nekik a papírt megsemmisítjük és a felajánlott dolgokat elajándékozzuk, vagy a földbe elássuk.


  Ezeken a jeles napokon a fény és a sötétség aránya meghatározó. A napéjegyenlőség idején a yin és a yang erők egyensúlya egyfajta nyugalmi, csend állapotot idéz elő. Olyan ez, mint amikor az inga a két végpont közötti mozdulatlan középpontba ér. Hatalmas erők szabadulnak fel láthatatlanul.


  Ezen a napon is nagy erejű energiák mozognak, mintha láthatatlanul, de érezhetően betöltenék a teret, szinte besűrűsödik az energia. Most ebből a sűrű fényesszenciából táplálékként magunkhoz vehetjük mindazt, amire szívünk szerint szükségünk van. Csak hívjuk magunkba ezeket a tiszta erőket és segítsük velük lelki vágyaink megvalósulását.

     Március 23. – Őserőnk energiáinak megszólítása. Ezen a napon ősi erők rezgései ébrednek a térben, az emberiség ősemlékezete újabb titkokat tár fel előttünk. Mindannyian birtokában vagyunk ennek az őstudásnak, ha rejtve is vannak bennünk. Mindazokat a létezési erőket, melyeket életeink folyamán tapasztaltunk és megéltünk magunkban hordozzuk. Ezek az őskép ismeretek bennünk rejlenek, de csak akkor tárulnak fel előttünk, ha megfelelő erővel, módon és alázattal szólítjuk meg őket. Avatatlan kézbe szellemi tudást adni: ”játék a tűzzel”. Éppen ezért nem kell mást tenned, mint tudatosítanod, hogy mindazt, amit erre az életre elvállaltál azt szeretettel elfogadod, és megengeded, hogy az ennek elvégzéséhez szükséges ősi erő felébredjen, és támogasson mindenki és minden javára.

     Március 27. – Telihold energiája erőteljesen tisztít bennünket. A Holderők most spirális, ezüstös-fehér fényszálat küldenek hozzánk. Ez a fényszál segít, hogy elfogadjam és megértsem, a világ olyan amilyennek és gondolom, ezáltal olyan amilyennek gondolataim érzékeltetik. Mivel saját világom teremtőjeként részt veszek az Életjátékban, befolyásolom annak minden rezdülését a magamban létrehozott képekkel. Ez a holdfény-szál rámutat saját teremtésem visszásságaira, hogy megváltoztathassam őket, jobbá tehessem ezáltal magam és a világom.

     Március 30-31. – Ez a két nap, mint a hónap energiáinak lezárása egyfajta szeretetbe öltöztetés. Lényünk egy új fényruhát kap, ami ragyogva és védelmezve terül szét rajtunk. Isteni ajándékunk célja, hogy megmutassa szeretett és szerető gyermekek vagyunk, csak emlékeznünk kell önvalónkra. Érzed meg ma magadon ezt a csodás fénypalástot és viseld büszkén, isteni gyermekként.  Mikor hajlamos vagy alulértékelni magad, gondolj rá erre a „királyi/királynői” palástra, a benned lakozó fénylő szellemi lényre, és engedd, hogy megnyilvánuljon eme fenség általad!

   

  Ültessük be lelkünk kertjét színes, illatos virágokkal és gyönyörködjünk benne! Ez a gyönyörűség vezesse minden lépésedet!

  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: georg47 (2013-03-18)
  Megtekintések száma: 143 | Tag-ek(kulcsszavak): 2013. Március Képesség-csírák megny | Helyezés: 5.0/1
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *: